Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Pēc Tanaka neveiksmes uzvaru Portugāles rallijā izcīna Evanss

Juris Grīns
Juris Grīns

Pēc Tanaka neveiksmes uzvaru Portugāles rallijā izcīna Evanss
Elfins Evanss. Foto: Toyota Gazoo Racing

"Toyota" komandas pilots Elfins Evanss svētdien guva uzvaru pasaules rallija čempionāta ceturtajā posmā "Rally de Portugal", tādā veidā nonākot tikai divu punktu attālumā no sezonas kopvērtējuma līdera Sebastjēna Ožjē. Tikmēr Ots Tanaks un Tjerī Noivils, kuri pirms tam cīnījās par uzvaru, piedzīvoja neveiksmes un nespēja finišēt vadošajā desmitniekā.

Tieši Tanaks izrādījās ātrākais braucējs sacensību pirmajā daļā un bija iekrājis jau 22 sekunžu pārsvaru, pirms sestdien notikušajā 14. ātrumposmā nolūza viens no no viņa “Hyundai” spēkrata aizmugurējiem riteņiem. Pēc šī pavērsiena Evanss pārņēma vadību un jau tobrīd bija 16 sekundes priekšā tuvākajam sekotājam Danijam Sordo, kurš aizvadīja pirmo WRC posmu kopš Montekarlo rallija. Finišā Evanss iebrauca ar 28 sekunžu pārsvaru pār “Hyundai” pārstāvi.

Pasaules čempionāta līderis un Evansa komandas biedrs Ožjē šoreiz cīņā par uzvaru neiesaistījās. Kādu laiku viņš sākotnēji bija tikai astotais, atzīdams, ka nespēj atrast vajadzīgo ritmu, tad pacēlās arvien augstāk, līdz iekārtojās trešajā pozīcijā, kurā nonāc pēc Tanaka izstāšanās. Finišā viņš no uzvarētāja atpalika daudz – gandrīz pusotru minūti.

Noivils atradās otrajā pozīcijā, taču jau piektdien piedzīvoja avāriju, vēlāk atgriežoties trasē un gūstot četrus punktus “Power Stage” ātrumposmā. Tajā uzvarēja un piecus punktus saņēma viņa komandas biedrs Tanaks, kurš arī pēc izstāšanās vēlāk turpināja ralliju.

Pēc šī posma izveidojusies interesanta situācija kopvērtējumā, jo Ožjē ir vairs tikai divus punktus priekšā Evansam, kamēr no “Toyota” braucējiem jau ievērojami atpaliek “Hyundai” vienības līderi – Noivils 22 punktus, bet Tanaks 34. Komandu ieskaitē “Toyota” izdevies palielināt pārsvaru pār “Hyundai” līdz 37 punktiem.

WRC2 ieskaitē sacensībās uzvarēja Esapeka Lapi, aiz sevis atstājot Tēmu Suninenu un Madsu Ostbergu, kamēr aiz vadošā trijnieka palika Nikolajs Grjazins un Olivers Solbergs. Šeit sezonas vadībā aizvien Andreass Mikelsens, kurš šo posmu izlaida. WRC3 kategorijā uzvarēja Kajetans Kajetanovičs, kuram otrā uzvara pēc kārtas, bet kopvērtējuma vadībā aizvien Žans Rosels.

Piektais WRC posms no 3. līdz 6. jūnijam norisināsies Sardīnijā.

Portugāles rallija rezultāti

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Elfins EvanssToyota Yaris WRC3:38:26.2
2.Danijs SordoHyundai i20 Coupe WRC+28.3
3.Sebastjēns OžjēToyota Yaris WRC+1:23.6
4.Takamoto KatsutaToyota Yaris WRC+2:28.4
5.Gass GrīnsmitsFord Fiesta WRC+4:52.7
6.Adriēns FormūFord Fiesta WRC+5:03.4
7.Esapeka LapiVolkswagen Polo GTI R5+9:37.2
8.Tēmu SuninensFord Fiesta Rally2+11:20.0
9.Madss OstbergsCitroën C3 Rally2+12:01.5
10.Nikolajs GrjazinsVolkswagen Polo GTI R5+12:35.8

WRC kopvērtējums

VietaPilotsPunkti
1.Sebastjēns Ožjē79
2.Elfins Evanss77
3.Tjerī Noivils57
4.Ots Tanaks45
5.Kalle Rovanpera41
6.Takamoto Katsuta36
7.Danijs Sordo29
8.Kreigs Brīns24
9.Gass Grīnsmits22
10.Adriēns Formū20