Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Rovanpera pēdējā ātrumposmā apdzen Tanaku un uzvar Horvātijas rallijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Rovanpera pēdējā ātrumposmā apdzen Tanaku un uzvar Horvātijas rallijā
Kalle Rovanpera. Foto: Vladislav Maschl

Ar dramatiskiem pēdējās dienas notikumiem noslēdzies pasaules rallija čempionāta posms Horvātijā. Vien izšķirošajā ātrumposmā Kallem Rovanperam izdevās atgūt vadību, kas pirms tam bija nonākusi Ota Tanaka rokās, un izcīnīt uzvaru. Tjerī Noivils avarēja, bet spēja finišēt trešajā vietā.

“Toyota” pilots Rovanpera vadībā noslēdza jau sacensību pirmo dienu. Noivils tobrīd bija otrais, bet saņēma 40 sekunžu sodu par novēlotu ierašanos laika kontrolē. Vēlāk ekipāžu izsauca pie tiesnešiem, jo uz publiskā ceļa pārbrauciena laikā tā bija ievērojami pārsniegusi ātrumu – vietā, kur ļauts braukt ar 80 km/h, viņi traucās divreiz ātrāk. Līdz ar to pie rezultāta tika pieskaitīta vēl minūte, kā arī par šo pārkāpumu Noivils un viņa stūrmanis tika pie 1900 eiro soda, kā arī divu dienu sabiedriskajiem darbiem.

Rallija otro dienu Rovanpera sāka 1 minūti un 23 sekundes priekšā Otam Tanakam, bet 11. ātrumposmā pārsita riepu, kas izmaksāja gandrīz minūti. Dienas izskaņā Tanaks zaudēja vairs tikai nepilnas 20 sekundes, kamēr cīņā par trešo vietu Kreigam Brīnam cieši sekoja Noivils.

Svētdien norisinājās vēl četri ātrumposmi. SS17 laikā Rovanpera spēja attālināties no Tanaka līdz 31 sekundei, pēc SS19 līdera pārsvars bija 28 sekundes, bet tad pienāca SS19, kurā Rovanpoera devās ar cietajām riepām, kamēr igauņu pilots bija izvēlējies mīkstās. Sākās lietus, un Tanaks šādos apstākļos bija liels ieguvējs – vienā brīdī viņš bija sadeldējis visu somu braucēja pārsvaru un kļuvis par rallija līderi ar 1.4 sekunžu pārsvaru. Brīns saslīdēja un šajā dopā zaudēja gandrīz divas minūtes, atdodot trešo pozīciju Noivilam.

Cīņa par uzvaru izšķīrās 14.9 kilometrus “Power Stage” ātrumposmā. Rovanpera sasniedza ātrāko rezultātu, pārspējot Tanaku par 5.7 sekundēm, ar ko pilnībā pietika, lai atgūtu vadību un kļūtu par Horvātijas rallija uzvarētāju ar 4.3 sekunžu pārsvaru. Noivils pēdējā ātrumposmā avarēja, taču turpināja ceļu un finišēja. Lai gan tika zaudēts vairāk par minūti, viņš saglabāja vadību pār Brīnu un izcīnīja trešo vietu. Elfins Evanss šīs dienas laikā saglabāja piekto vietu, bet Takamoto Katsuta finišēja sestais.

Vairākām “Rally1” klases ekipāžām rallijs neizvērsās labs – gan avāriju, gan plīsušu riepu dēļ. Līdz ar to pirmajā desmitniekā neiekļuva tādi sportisti kā Adrijēns Formū, kurš pēc negadījuma ielidoja kādas privātmājas dārzā, Esapeka Lapi, kurš avarēja jau pirmajā ātrumposmā, Gass Grīnsmits un Pjērs-Luī Lubē. Olivers Solbergs bija ceļā uz piekto vietu, kad sestdien izlidoja no trases un automašīna pat aizdegās.

WRC2 klasē Horvātijā uzvarēja francūzis Žoans Rosels, kurš bija līderis kopš pirmā ātrumposma. Nikolajs Grjazins šodien bija kļūdījies ar riepu izvēli un priekšpēdējā ātrumposmā no otrās pozīcijas atkrita uz ceturto, palaižot priekšā Kajetanu Kajetanoviču un Emilu Lindholmu.

Horvātijas rallija rezultāti:

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Kalle RovanperaToyota GR Yaris Rally12:48:21.5
2.Ots TanaksHyundai i20 N Rally1+4.3
3.Tjerī NoivilsHyundai i20 N Rally1+2:21.0
4.Kreigs BrīnsFord Puma Rally1+3:07.3
5.Elfins EvanssToyota GR Yaris Rally1+3:46.0
6.Takamoto KatsutaToyota GR Yaris Rally1+8:08.5
7.Žoans RoselsCitroën C3 Rally2+10:01.0
8.Kajetans KajetanovičsŠkoda Fabia Rally2 evo+11:01.2
9.Emils LindholmsŠkoda Fabia Rally2 evo+11:11.9
10.Nikolajs GrjazinsŠkoda Fabia Rally2 evo+11:48.5