Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

WRC līderis Rovanpera ātrākais Safari rallija treniņbraucienos

Juris Grīns
Juris Grīns

WRC līderis Rovanpera ātrākais Safari rallija treniņbraucienos
Kalle Rovanpera. Foto: Toyota Gazoo Racing

Noslēdzies pasaules rallija čempionāta sestā posma "Safari Rally Kenya" testu ātrumposms, un tajā ātrāko rezultātu sasniedza kopvērtējuma līderis Kalle Rovanpera no "Toyota" vienības.

Pirmais ātrumposms Kenijā notiekošajās sacensībās risināsies ceturtdien, kamēr lielās cīņas gaidāmas piektdien, sestdien un svētdien. Kopumā tiks veikti 19 ātrumposmi, kuru kopējais garums sastādīs nepilnus 363 kilometrus.

5.4 km garajā shakedown ātrumposmā Rovanpera labākajā no trim mēģinājumiem sasniedza laiku 3 minūtes un 42.1 sekundes. Nākamās divas vietas ieņēma “Hyundai” ekipāžas. Pussekundi somu pilotam zaudēja beļģis Tjerī Noivils, bet nepilnas divas sekundes atpalika igaunis Ots Tanaks, kurš uzvarēja iepriekšējā WRC posmā Sardīnijā. Vienādu rezultātu ar Tanaku uzrādīja Sebastjēns Ožjē no “M-Sport” nometnes.

Pēc ilgāka pārtraukuma šis rallijs WRC kalendārā atgriezās jau pērn, kad uzvarēja Sebastjēns Ožjē, bet aiz viņa ierindojās Takamoto Katsuta un Ots Tanaks. Lai gan Ožjē šogad neaizvada pilnu sezonu, Kenijā viņš ir uz starta un testu ātrumposmā bija piektais ātrākais.

Safari rallija shakedown rezultāti:

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Kalle RovanperaToyota GR Yaris Rally13:42.1
2.Tjerī NoivilsHyundai i20 N Rally1+0.5
3.Ots TanaksHyundai i20 N Rally1+1.8
=Sebastjēns LēbsFord Puma Rally1+1.8
5.Sebastjēns OžjēToyota GR Yaris Rally1+2.2
6.Takamoto KatsutaToyota GR Yaris Rally1+4.0
7.Gass GrīnsmitsFord Puma Rally1+4.6
=Elfins EvanssToyota GR Yaris Rally1+4.6
9.Adrijēns FurmoFord Puma Rally1+4.8
10.Kreigs BrīnsFord Puma Rally1+5.6

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati