Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Cīņā par Horvātijas rallija uzvaru Tanaks pietuvojies Rovanperam

Juris Grīns
Juris Grīns

Cīņā par Horvātijas rallija uzvaru Tanaks pietuvojies Rovanperam
Ots Tanaks. Foto: Rally Cow

Horvātijas rallija otrajā dienā pamatīgu avāriju piedzīvoja Olivers Solbergs, pēc kā pat tika atcelts devītais ātrumposms, bet Ots Tanaks cīņā par uzvaru ir pietuvojies līderim Kallem Rovanperam.

Pasaules rallija čempionāta trešajā posmā šodien bija paredzēti astoņi ātrumposmi, bet faktiski cīņa notika tikai sešos. Dienas pirmajā ātrumposmā lielā ātrumā saslīdēja un ar mašīnas aizmuguri kokos ietriecās “Hyundai” pilots Olivers Solbergs, pēc kā šo dopu pārtrauca un neturpināja. Mašīna aizdegās, bet ar sportistiem viss bija labi. Savukārt drošības apstākļu dēļ nenotika priekšpēdējais, 15. ātrumposms.

Ar pārliecinošu pārsvaru dienu uzsāka Rovanpera, jo tuvākais sekotājs Tjerī Noivils bija saņēmis sodu par ātruma pārsniegšanu uz publiskā ceļa, tādā veidā atkrītot uz ceturto vietu. Dienas sākumā Ots Tanaks Rovanperam zaudēja 1 minūti un 23 sekundes, bet dienu noslēdzis vairs tikai ar 20 sekunžu deficītu.

Rovanpera šodien vairs nebija ne tuvu tik ātrs kā vakar un uzvarēja tikai vienā no ātrumposmiem. Daudz laika viņš pazaudēja SS11, kur pārdūra riepu. Tas somu pilotam maksāja gandrīz minūti. Tanaks tobrīd nonāca mazāk nekā 20 sekunžu atstatumā, vienubrīd bija pietuvojies jau līdz 14 sekundēm, bet dienas izskaņā ir 19.9 sekundes aiz “Toyota” komandas pilota. Viss izšķirsies svētdien, kad jāveic vēl četri dopi.

Trešais joprojām ir Kreigs Brīns, bet no Tanaka viņš atpaliek jau 53 sekundes, kamēr vēl pēc nepilnām piecām sekundēm seko Noivils, līdz ar to šeit vēl priekšā spraiga cīņa. Pēc Solberga avārijas uz piekto vietu pacēlās Elfins Evanss, bet sesto – Takamoto Katsuta.

WRC2 vērtējumā Žoans Rosels aizvien līderis, bet Nikolajs Grjazins no viņa atpaliek 35 sekundes. Uz trešo pozīciju ir pacēlies Kajetans Kajetanovičs.

Horvātijas rallija rezultāti pēc SS16:

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Kalle RovanperaToyota GR Yaris Rally12:14:54.5
2.Ots TanaksHyundai i20 N Rally1+19.9
3.Kreigs BrīnsFord Puma Rally1+1:13.4
4.Tjerī NoivilsHyundai i20 N Rally1+1:18.3
5.Elfins EvanssToyota GR Yaris Rally1+2:08.2
6.Takamoto KatsutaToyota GR Yaris Rally1+5:47.7
7.Žoans RoselsCitroën C3 Rally2+8:24.6
8.Nikolajs GrjazinsŠkoda Fabia Rally2 evo+8:59.7
9.Kajetans KajetanovičsŠkoda Fabia Rally2 evo+9:15.5
10.Emils LindholmsŠkoda Fabia Rally2 evo+9:49.3

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati