Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Mīkem Portugālē otrā WRC uzvara, Ožjē piekāpjas Mikelsenam

Juris Grīns
Juris Grīns

Mīkem Portugālē otrā WRC uzvara, Ožjē piekāpjas Mikelsenam
Kriss Mīke
Foto: wrc.com

Britu pilots Kriss Mīke šodien Portugālē kļuva par pasaules rallija čempionāta piektā posma uzvarētāju, kamēr Andreass Mikelsens, uzrādot labu ātrumu sacensību otrajā pusē, pārspējis pasaules čempionāta līderi Sebastjēnu Ožjē.

"Citroen" rūpnīcas atbalstīto "Abu Dhabi Total World Rally Team" komandu pārstāvošais Kriss Mīke Portugāles rallijā dominēja jau kopš piektdienas rīta, kad viņam izdevās pārņemt pirmo pozīciju. Pēc pirmās dienas pārsvars pār tuvāko sekotāju Sebastjēnu Ožjē no "Volkswagen Motorsport" vienības pārsniedza pusminūti, bet sestdienas pusdienlaikā trīskārtējais WRC čempions bija jau vairāk nekā minūti aizmugurē.

Sākot ar sestdienas pēcpusdienu Mīke uzsāka pietaupīt spēkus, lieki neriskēja, ļaujot konkurentiem pietuvoties. Sestdienas izskaņā Ožjē bija 45 sekundes aizmugurē, taču Mīkes stratēģija atmaksājās - svētdien brits atkal brauca piesardzīgi un pārliecinoši spēja uzvarēt. Viņam tā ir otrā uzvara karjerā, pēc 2015. gadā Argentīnas rallijā gūtā panākuma.

Aizraujoša cīņa risinājās starp Ožjē un "Volkswagen" rūpnīcas trešo pilotu Andreasu Mikelsenu. Jau sestdien norvēģis bija bīstami tuvu pietuvojies pasaules čempionam, svētdienu uzsākot vien ar 3 sekunžu deficītu. Svētdien Mikelsens uzvarēja pirmajos divos no kopumā notikušajiem četriem ātrumposmiem, pakāpjoties uz otro pozīciju. Lai gan Ožjē atkal bija ātrākais pēdējos divos ātrumposmos, Mikelsens viņam zaudēja pavisam nedaudz, saglabājot otro vietu, kamēr Ožjē šajā rallijā finišēja trešais.

WRC2 klasē pārliecinošu uzvaru izcīnījis zviedrs Pontuss Tidemands no "Škoda Motorsport" rūpnīcas komandas, kurš sestdien uz kādu laiku bija zaudējis vadību plīsušas riepas dēļ.

Pasaules rallija čempionāta sestais posms notiks Itālijai piederošajā Sardīnijas salā, no 10. līdz 12. jūnijam.

Portugāles rallija rezultāti

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Kris MeekeCitroën DS3 WRC3:59:01.0
2.Andreas MikkelsenVolkswagen Polo R WRC+29.7
3.Sébastien OgierVolkswagen Polo R WRC+34.5
4.Dani SordoHyundai i20 WRC ’16+1:37.1
5.Eric CamilliFord Fiesta RS WRC+4:01.6
6.Jari-Matti LatvalaVolkswagen Polo R WRC+4:06.9
7.Mads ØstbergFord Fiesta RS WRC+6:53.6
8.Martin ProkopFord Fiesta RS WRC+10:24.1
9.Pontus TidemandŠkoda Fabia R5+11:45.2
10.Nicolás FuchsŠkoda Fabia R5+13:14.0

Izmantotie resursi:
WRC.com® |Official Website FIA World Rally...

     [+] [-]

, 2016-05-22 18:49, pirms 8 gadiem
Kas bija 1.dienā noticis Latvalam? Avārija? Plīsusi riepa? Atceros, ka jau tad viņš zaudēja ap 4 min., turpinājumā brauca līderu tempā, bet bija zaudēts pārāk daudz...

     [+] [-]

, 2016-05-22 20:40, pirms 8 gadiem
Latvalam pirmajā dienā nojuka stūres pastiprinātājs. Bet tā vispar Latvala visā posmā Portugālē nebija savā ādā, Power Stage bija vienīgais kur izšāva.