Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Solbergs: "Ātrumposma laikā noreibu un sāka sāpēt plaušas"

Juris Grīns
Juris Grīns

Solbergs: "Ātrumposma laikā noreibu un sāka sāpēt plaušas"
Olivers Solbergs. Foto: Motorsport.com

Fiziski grūtu dienu Montekarlo rallijā piedzīvojis Olivers Solbergs, kura mašīnā iekļuva izpūtēja izplūdes dūmi, radot veselības problēmas. Lai gan “Hyundai” komanda ķibeli centās novērst, šodien tā joprojām turpinās.

“Hyundai” vienība savu jauno “Rally1” klases mašīnu sāka būvēt vēlāk nekā konkurenti, jo Dienvidkorejā bāzētās automobiļu rūpnīcas vadība kavējās ar lēmuma pieņemšanu par palikšanu pasaules rallija čempionātā. Montekarlo rallijā, kur ar jaunajiem auto visas komandas startē pirmo reizi, redzams, ka “Hyundai i20 N Rally1” ir lēnāka un problemātiskāka nekā konkurējošie “Ford Puma Rally1” un “Toyota GR Yaris Rally1” spēkrati.

Jau ceturtdien notikušajā pirmajā nakts ātrumposmā Olivers Solbergs sūdzējās, ka brīžiem nevar dzirdēt, ko saka stūrmanis, bet otrajā ātrumposmā saslīdēja. Tikmēr jau sestdienas pirmajā dopā Zviedriju pārstāvošais sportists saskārās ar dūmiem salonā, kas sākotnēji kaitēja redzamībai, bet pēc tam atsaucās arī uz veselību. Dienu viņi noslēdza desmitajā pozīcijā.

“Tas bija diezgan biedējoši, jo problēma bija visu dienu,” stāsta Solbergs. “Vienubrīd man sāka reibt galva un parādījās sāpes plaušās. Pēcpusdienā bija nedaudz labāk, bet papildus tam bija problēmas ar ātrumkārbu. Ir svarīgi problēmu ar dūmiem novērst, jo tas ir bīstami.”

Komandas mehāniķi strādāja, lai problēmu ar izplūdes dūmiem atrisinātu, tomēr šorīt, sacensībām atsākoties, Solbergs atkal saskāries ar to pašu.

Arī viņa komandas biedriem neklājās gludi. Tjerī Noivils gan pēc piektdienas dopiem bija ceturtais, tomēr atzina, ka šobrīd “nespēj uzticēties” savai jaunajai mašīnai un brīžiem tajā braukt esot “bailīgi”, jo vadāmība nav tāda, kādu beļģu sportists vēlas. Viņš arī atzina, ka radās problēmas ar bremzēm un vēlāk pievīla arī jaunā hibrīda sistēma

“Tas ir murgs,” viņš teica pēc viena no ātrumposmiem. “Man nekad dzīvē nav bijis tik bail braukt.”

Otam Tanakam jau rallija sākumā bija problēmas ar motoru, hidrauliku un rokasbremzi, vēlāk arī hibrīda sistēmu. Dienas izskaņā viņš bija aizcīnījies jau līdz piektajai pozīcijai, bet sestdienas ievadā ātrumposma sākumā riepa sāka laist gaisu, kas maksājusi vairāk nekā minūti laika.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati

     [+] [-]

, 2022-01-22 10:54, pirms 2 gadiem
Un testos šīs problēmas nebija? Gan jau bija, bet nedrīkstēja neko teikt, jo rūpnīcas noslēpums. Dīvaini, ka tik ambiciozs autoražotājs nav izcīnījis vēl nevienu titulu, un izskatās, ka arī šosezon neizcīnīs.

     [+] [-]

, 2022-01-22 11:12, pirms 2 gadiem
Ja atmiņa neviļ, tad 2019 gadā Hyundai bija konstrukt tituls. Bet nu kritika protams vietā, saprotams vēl ja problemas ar to hibridu, bet ja problemas ar dzineju, hidroliku un vadamibu, tad Tanakam ir visas tiesibas spert ugunus gaisa un vel vairak nozelot pareju no Toyotas. Labi, ka lidz vasarai to posmu nav daudz, bus laiks noverst saizes.

     [+] [-]

, 2022-01-22 11:14, pirms 2 gadiem
Nekas, pec nakamas potes busi imuns!!!