Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Lēbs pārņem vadību un avarē

Juris Grīns
Juris Grīns

Lēbs pārņem vadību un avarē
Sebastjēna Lēba mašīna pēc avārijas. Foto: Twitter.com/SebastienLoeb

Sebastjēna Lēba cīņa par uzvaru Portugāles rallijā noslēgusies ar avāriju piektajā ātrumposmā. Pirms tam titulētais pilots bija pārņēmis vadību.

Portugāles rallijs ir Lēba otrās pasaules čempionāta sacensības šosezon, pēc Montekarlo posmā gūtās uzvaras. Arī šajā nedēļas nogalē viņš pārstāv “M-Sport Ford” komandu.

Lēbs spēja uzvarēt 18.72 km garajā ceturtajā ātrumposmā “Arganil 1”, kas viņam tobrīd ļāva sacensību kopvērtējumā pacelties par sešām pozīcijām uz augšu un pārņemt pirmo vietu. Prieki gan nebija ilgi, jo jau piektā ātrumposma sākumā franču pilota ekipāža avarēja.

Negadījums notika jau pirmajā līkumā, kad uz īsas asfalta sekcijas “Ford Puma Rally1” mašīna saslīdēja un ar aizmugurējo labo daļu ietriecās sienā. Dažus līkumus vēlāk viņš spēkratu bija spiests apturēt un izstāties.

Pēc pieciem ātrumposmiem cīņa par uzvaru ļoti saspringta – pirmās piecas ekipāžas iekļaujas nedaudz vairāk kā desmit sekundēs. Līderis ir Elfins Evanss, kuram seko Tjerī Noivils un Sebastjēns Ožjē. Tāpat kā Lēbam, arī Ožjē šis ir otrais WRC posms sezonā.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati