Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Botass ar WRC mašīnu startēs Lapzemes rallijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Botass ar WRC mašīnu startēs Lapzemes rallijā
Valteri Botass rallija sacīkstēs. Foto: Motorsport.com

Somu autosportists Valteri Botass, kurš ir viens no vadošajiem "Formula 1" pilotiem, trešo reizi karjerā plāno piedalīties savā dzimtenē notiekošajā Lapzemes rallijā, kur šoreiz uz starta gatavojas iziet ar "Hyundai i20 Coupe WRC" sacīkšu auto.

Par gatavošanos dalībai janvārī gaidāmajā “Arctic Lapland Rally” Botass pavēstījis vietējiem medijiem, tāpat jau zināms, ka mašīnu viņa vajadzībām piegādās un apkalpos “Hyundai C Competition” komanda.

“Ja rallijs notiks, es būšu uz starta,” somu laikrakstam “Ilta Sanomat” apstiprina pēdējo divu F1 sezonu vicečempions Botass.

Botasa pieredze rallija sacīkstēs ir neliela, bet Lapzemes rallijā viņš divreiz jau ir startējis. Pērnā gada sākumā F1 zvaigzne ar “Ford Fiesta WRC” pat uzvarēja vienā no ātrumposmiem un finišēja piektais, savukārt šogad ar “Citroën DS3 WRC” bija ceļā uz līdzīgu rezultātu, pirms piedzīvoja avāriju un rezultātā tikai devītā vieta.

Vēl savā karjerā rallija disciplīnā Botass pagājušajā gadā startēja “Rallycircuit Côte d’Azur” autosacīkstēs, kas notika Francijā, Pola Rikāra F1 trasē uz asfalta. Arī tur viņš startēja ar “Citroën DS3 WRC” spēkratu un izcīnīja uzvaru.

Pēc tam, kad vakar tika atcelts Zviedrijā plānotais pasaules rallija čempionāta posms, ir liela iespējamība, ka Lapzemes rallijs tiks iekļauts 2021. gada WRC kalendārā. Tagad tiek ziņots, ka 15. un 16. janvārī plānotās sacīkstes gan aizvien ieņems tikai Somijas čempionāta posma statusu, kamēr pasaules čempionāta vajadzībām turpat varētu notikt atsevišķas sacensības februārī.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati