Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Mikelsens vadībā, cieši seko Ožjē, Noivils un Sordo

Juris Grīns
Juris Grīns

Mikelsens vadībā, cieši seko Ožjē, Noivils un Sordo
Andreass Mikelsens
Foto: AFP/Scanpix

Noslēdzoties pirmajai dienai pasaules rallija čempionāta Vācijas posmā, vadībā atrodas norvēģu pilots Andreass Mikelsens, bet viņam cieši seko Sebastjēns Ožjē, Tjerī Noivils un Danijs Sordo.

Vācijas rallijs ir pirmais asfalta posms pasaules čempionātā kopš janvārī notikušā Montekarlo rallija. Sacīkstes notiks trīs dienu garumā, bet piektdien tika aizvadīti pirmie pieci ātrumposmi.

Pasaules čempionāta līderis Ožjē, kurš nav uzvarējis jau sešus posmus pēc kārtas, bija ātrākais pirmajā ātrumposmā, bet otrajā pieļāva kļūdu kādā līkumā, zaudēja laiku un atkrita uz trešo vietu. Tikmēr ātrumposmā uzvarēja Noivils, bet rallija vadībā izvirzījās Mikelsens.

Pēcpusdienā notika vēl trīs ātrumposmi. Mikelsens bija ātrākais pirmajā no tiem, bet tad abos nākamajos labākos laikus sasniedza Ožjē, dienas pašā izskaņā pakāpjoties uz otro vietu. Šobrīd abus "Volkswagen" rūpnīcas pilotus šķir 4.3 sekundes, kamēr tālāk seko "Hyundai" pārstāvji Noivils un Sordo, kuri arī atpaliek nedaudz.

Pirmo piecinieku noslēdz igaunis Ots Tanaks, taču "Dmack World Rally Team" pilots atpaliek jau gandrīz minūti.

Tikmēr jau rīta pusē rallijs beidzās Jari-Mati Latvalam un Elfinam Evansam. Latvalas mašīnai salūza ātrumkārba, bet Evanss piedzīvoja avāriju.

WRC2 klasē mājinieks Armīns Kremers kļuvis par favorītu uz uzvaru - viņam jau gandrīz pusminūtes pārsvars pār Esapeku Lapi.

Sestdien jāveic deviņi ātrumposmi, bet rallijs noslēgsies svētdien.

Vācijas rallija rezultāti pēc SS5

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Andreas MikkelsenVolkswagen Polo R WRC59:42.6
2.Sébastien OgierVolkswagen Polo R WRC+4.3
3.Thierry NeuvilleHyundai i20 WRC ’16+5.9
4.Dani SordoHyundai i20 WRC ’16+12.7
5.Ott TänakFord Fiesta RS WRC+55.4
6.Stéphane LefebvreCitroën DS3 WRC+1:06.6
7.Mads ØstbergFord Fiesta RS WRC+1:32.4
8.Hayden PaddonHyundai i20 WRC ’16+1:45.0
9.Armin KremerŠkoda Fabia R5+3:03.1
10.Esapekka LappiŠkoda Fabia R5+3:31.5

Izmantotie resursi:
WRC.com® |Official Website FIA World Rally...