Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Noivils dominē, izšķirošā cīņa par WRC titulu varētu notikt Moncā

Juris Grīns
Juris Grīns

Noivils dominē, izšķirošā cīņa par WRC titulu varētu notikt Moncā
Tjerī Noivils. Foto: Hyundai Motorsport

"Hyundai" komandas pilots Tjerī Noivils pasaules rallija čempionāta Spānijas posma otrajā dienā spēja parādīt līdera cienīgu sniegumu, bija ātrākais sešos no septiņiem ātrumposmiem un pirms svētdien gaidāmajām cīņām tuvāko sekotāju Elfinu Evansu no “Toyota” komandas apsteidz jau par 16 sekundēm.

Sestdien Katalonijā notika septiņi asfalta ātrumposmi ar kopgarumu 117 km, bet svētdien risināsies četri dopi, kuros kopējā distance sastādīs vēl nepilnu 51 km.

Cīņa par uzvaru noteikti nav beigusies, taču, ja vien netiks pieļautas rupjas kļūdas no līdera puses, Evansam atgūt deficītu būs ļoti sarežģīti. Ja finišā pozīciju izkārtojums pirmajā trijniekā nemainīsies, Evanss būs panācis to, ka komandas biedrs Sebastjēns Ožjē, kurš šobrīd ir trešais, vēl nenodrošinās uzvaru šī gada čempionāta kopvērtējumā, un izšķirošie notikumi tad varēs risināties sezonas noslēguma posmā Moncā. Pašlaik Ožjē, kurš pēdējā ātrumposmā šodien zaudēja laiku mašīnas noslāpšanas dēļ, no sava galvenā sāncenša Evansa atpaliek 22 sekundes un viņam pietuvojies Sordo, kurš pēc veiktiem 13 ātrumposmiem atpaliek tikai 1.2 sekundes.

Stabilā piektajā vietā atrodas Kalle Rovanpera, kurš neiesaistās cīņā ar priekšā esošajiem, bet arī ievērojami ir priekšā sekotājiem. Par sesto vietu sacenšas Gass Grīnsmits, kurš rīta pusē pārplēsa riepu, un Oliers Solbergs, kurš šīs dienas laikā pacēlās uz augšu par vienu pozīciju. Vienubrīd viņš bija priekšā Grīnsmitam, bet tagad atkal atkritis uz septīto vietu, lai gan zaudē tikai 0.7 sekundes. Astotais ir WRC klases debitants Nils Solanss.

Adrijēns Formū pēc piektdienas ātrumposmiem ierindojās sestajā vietā, bet šodien ietriecās barjerā, zaudējot laiku un pašlaik ir vien septiņpadsmitais.

Devīto vietu absolūtajā ieskaitē ieņem Eriks Kamilli – viņš aizvien ir WRC2 čempionāta vadībā un šīs dienas laikā savā klasē palielināja pārsvaru pār tuvāko sekotāju Tēmu Suninenu līdz 27 sekundēm, kamēr trešais ir Eriks Caiss, kurš šajā nedēļas nogalē piedzīvo debiju pasaules rallija čempionātā. Desmitais kopējā ieskaitē pēc sestdienas ātrumposmiem Nikolajs Grjazins, bet krievu pilots šoreiz nepiedalās cīņā par WRC2 ieskaites punktiem.

WRC3 klasē pārsvaru izdevies kāpināt Emilam Lindholam, kamēr Kajetans Kajetanovičs un Pepe Lopess aizvien saspringti cīnās par otro vietu – starp viņiem pašlaik tikai 1.6 sekundes.

Kā vēstījām, Mārtiņš Sesks un Renārs Francis šodien piedzīvoja avāriju un no rallija izstājās. JWRC klasē sestdienas izskaņā līderis ir soms Sami Pajari, kuram 16 sekunžu pārsvars pār tautieti Lauri Jonu. Ja šādi rallijs noslēgsies, viņš būs 2021. gada pasaules junioru čempions, jo avarējis arī titula pretendents Džons Armstrongs. Trešo vietu aizvien ieņem igaunis Roberts Virvess.

Rezultāti pēc 13. ātrumposma:

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Tjerī NoivilsHyundai i20 Coupe WRC2:03:45.7
2.Elfins EvanssToyota Yaris WRC+16.4
3.Sebastjēns OžjēToyota Yaris WRC+38.7
4.Danijs SordoHyundai i20 Coupe WRC+39.9
5.Kalle RovanperaToyota Yaris WRC+1:12.3
6.Gass GrīnsmitsFord Fiesta WRC+3:45.2
7.Olivers SolbergsHyundai i20 Coupe WRC+3:45.9
8.Nils SolanssHyundai i20 Coupe WRC+3:53.8
9.Eriks KamilīCitroën C3 Rally2+7:52.8
10.Nikolajs GrjazinsŠkoda Fabia Rally2 evo+8:02.5

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati