Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Rovanpera dominē un aizmūk no komandas biedra Evansa

Juris Grīns
Juris Grīns

Rovanpera dominē un aizmūk no komandas biedra Evansa
Kalle Rovanpera. Foto: Toyota Gazoo Racing

Aizvadot ļoti labu “Rally Estonia” sacensību otro pilno dienu, kurā izdevās uzvarēt vairumā ātrumposmu, vadībā pārliecinoši nostiprinājies “Toyota” vienības braucējs Kalle Rovanpera. Šobrīd viņam izdevies attālināties no komandas biedra Elfina Evansa jau līdz 29 sekundēm.

Rovanpera vadībā nokļuva piektdienas pēdējā ātrumposmā, kad Evanss zaudēja laiku, izbraucot no trases, un atkrita uz otro pozīciju. Tieši Evanss uzvarēja šīs dienas pirmajā ātrumposmā, samazinot deficītu līdz 11.1 sekundei, bet Rovanpera atbildēja ar uzvarām trīs nākamajos dopos, kam sekoja servisa parka apmeklējums. Tobrīd soms bija nokļuvis jau 19.1 sekundi priekšā.

Arī šodien daži ātrumposmi notika lietus apstākļos, bet Rovanperu nespēja apturēt nekas. Pēcpusdienā viņš bija ātrākais četros no pieciem dopiem, izņemot pēdējo, kas notika Tartu.

Trešo pozīciju saglabā “Hyundai” pārstāvis Ots Tanaks, bet mājinieks no līdera atpaliek jau 1 minūti un 11 sekundes. Ceturtais bija Esapeka Lapi, taču viņam ātrumposmā nācās mainīt riepu, kas lika pazaudēt vairākas pozīcijas. Uz ceturto vietu līdz ar to pacēlies Tanaka komandas biedrs Tjerī Noivils, kuram šajā rallijā acīm redzami pietrūkst ātruma. Līdz trešajai pozīcijai viņam vairāk kā minūte, bet liels pārsvars pār piektajā vietā esošo Takamoto Katsutu.

Labākais no “M-Sport Ford” vienības joprojām ir Adrijēns Furmo, kurš ierindojas sestajā vietā. Lapi pēc piedzīvotās likstas pašlaik septītais, bet tālāk seko piektdienas pēdējā ātrumposmā avāriju piedzīvojušais Pjērs-Luī Lubē.

WRC2 kategorijā vadībā ir Andreass Mikelsens, bet vēl uz uzvaru pretendē Tēmu Suninens, kurš viņam zaudē tikai desmit sekundes. Trešais ir Marko Bulasija, bet viņš atpaliek jau 50 sekundes.

Pēdējos sešus ātrumposmus pasaules rallija čempionāta septītajā posmā sportisti aizvadīs svētdien.

"Rally Estonia" rezultāti pēc SS18:

VietaPilotsMašīnaRezultāts
1.Kalle RovanperaToyota GR Yaris Rally12:07:53.0
2.Elfins EvanssToyota GR Yaris Rally1+29.1
3.Ots TanaksHyundai i20 N Rally1+1:11.5
4.Tjerī NoivilsHyundai i20 N Rally1+2:20.3
5.Takamoto KatsutaToyota GR Yaris Rally1+3:43.0
6.Adrijēns FurmoFord Puma Rally1+3:53.9
7.Esapekka LapiToyota GR Yaris Rally1+4:35.4
8.Pjērs-Luī LubēFord Puma Rally1+6:16.4
9.Gass GrīnsmitsFord Puma Rally1+7:22.9
10.Andreass MikelsensŠkoda Fabia Rally2 evo+8:39.7

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati

     [+] [-]

, 2022-07-16 22:56, pirms 2 gadiem
Solberga lēciens vienā no tramplīniem bija kaut kas no "woooou!" sērijas.