Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Komandas direktors: "Rovanpera nav pārcilvēks"

Juris Grīns
Juris Grīns

Komandas direktors: "Rovanpera nav pārcilvēks"
Kalle Rovanpera. Foto: Toyota Racing

Pasaules rallija čempionāta Sardīnijas posmā, pirmo reizi kopš 2019. gada sacīkstēm Turcijā, neviena no "Toyota" komandas ekipāžām neiekļuva pirmajā trijniekā. Sezonas līderis Kalle Rovanpera finišēja tikai piektais, bet komandas sporta direktors Kajs Lindstrēms atzīst, ka tas nav nekas pārsteidzošs.

Sardīnijas rallijā tieši Lindstrēms bija ieņēmis “Toyota Gazoo Racing” vadītāja posteni, jo Jari-Mati Latvala bija devies uz Japānu, lai kopā ar rūpnīcas izpilddirektoru Akijo Toijodu piedalītos Fudži 24 stundu izturības sacīkstēs. Komandai karstajā Sardīnijā tā izvērsās par izaicinājumiem bagātu nedēļas nogali, un Rovanperas piektā vieta bija labākais no vienības pilotu sasniegumiem.

“Domāju, ka mums jābūt reālistiem,” Rovanperas veikumu komentē Lindstrēms. “Kalle ir labs pilots, viņš ir talantīgs un ātrs, taču viņš nav pārcilvēks. Viņam bija jāstartē pirmajam un šajā rallijā, diemžēl, tas uzliek nastu. Pēc tam, domāju, mēs paveicām ļoti labu darbu, lai saglabātu viņa pozīciju, kas nozīmēja, ka Tjerī Noivils palika aizmugurē.”

Noivils piedzīvoja tehniskas problēmas, beigās paliekot bez iespējas pacīnīties par vietām pirmajā desmitniekā, bet sezonas kopvērtējumā saglabā otro pozīciju. Tiesa, “Hyundai” komandas pilots tagad ir jau 55 punktus aiz Rovanperas, bet Sardīnijas rallija uzvarētājs, komandas biedrs Ots Tanaks pietuvojies līdz trīs punktu atstatumam.

“Kopvērtējumā viņš tagad palielinājis pārsvaru, kas, manuprāt, ir ārkārtīgi labi,” Rovanperas situāciju komentē Lindstrēms. “Lai gan Kalle ir jauns, viņš savā prātā ir ļoti nobriedis. Viņš saprot, ka ir jāpaņem tas, ko var dabūt, nedarot neko muļķīgu.”

Līdz sezonas beigām atlikuši vēl astoņi posmi. Nākamais būs leģendārais Safari rallijs, kas no 23. līdz 26. jūnijam norisināsies Kenijā.

Pilotu kopvērtējums:

VietaPilotsPunkti
1.Kalle Rovanpera120
2.Tjerī Noivils65
3.Ots Tanaks62
4.Kreigs Brīns52
5.Takamoto Katsuta47
6.Elfins Evanss39
7.Danijs Sordo34
8.Sebastjēns Lēbs27
9.Gass Grīnsmits26
10.Sebastjēns Ožjē19

Komandu kopvērtējums:

VietaKomandaPunkti
1.Toyota Gazoo Racing WRT200
2.Republic of Hyundai Shell Mobis WRT161
3.M-Sport Ford WRT120
4.Toyota Gazoo Racing WRT NG53

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati