Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"Toyota" prezentē jauno rallija mašīnu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Toyota" prezentē jauno rallija mašīnu
Jaunais "Toyota GR Yaris Rally1" rallija auto. Foto: Toyota Racing

"Toyota Gazoo Racing" rūpnīcas komanda šodien oficiāli prezentēja savu jauno rallija mašīnu "GR Yaris Rally1", ar ko šosezon piedalīsies pasaules čempionāta posmos. Visās sacīkstēs to pilotēs Elfins Evanss un Kalle Rovanpera, bet vienu mašīnu savā starpā dalīs Esapeka Lapi un Sebastjēns Ožjē.

Jauno sacīkšu auto “Toyota” prezentēja īpašā pasākumā Zalcburgā, klātesot jaunajam Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidentam Mohamedam Ben Sulajemam.

Mašīna veidota pēc tehniskajiem noteikumiem, kas pasaules rallija čempionātā stājas spēkā šogad. Īpaši izceļas virsbūves gaisa ieplūdes elementi, kas domāti dzesēšanas vajadzībām. “Toyota GR Yaris Rally1” automobilis aprīkots ar 100 kW hibrīda motoru, kas savienots ar 1.6 litru iekšdedzes turbo dzinēju – kopā tie spēj attīstīt aptuveni 500 zirgspēku jaudu.

Salīdzinot ar iepriekšējās paaudzes WRC mašīnām, jaunie auto ir par aptuveni 70 kg smagāki, bet aprīkoti ar vienkāršākiem aerodinamikas elementiem.

“Toyota Gazoo Racing” sastāvā pilnu WRC sezonu šogad aizvadīs iepriekšējo divu sezonu vicečempions Elfins Evanss, kā arī jaunais talants Kalle Rovanpera. Pašreizējais pasaules čempions Sebastjēns Ožjē turpmāk plāno piedalīties tikai atsevišķās sacīkstēs, bet tajās, kurās viņš nestartēs, ar šo auto brauks Esapeka Lapi. Tāpat šāda mašīna būs “Toyota” attīstības programmas pilotam Takamoto Katsutam.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati