Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Tanaks ātrākais visos ātrumposmos, bet zaudē uzvaru Solbergam

Juris Grīns
Juris Grīns

Tanaks ātrākais visos ātrumposmos, bet zaudē uzvaru Solbergam
Olivers Solbergs. Foto: Facebook.com/OliverSolberg01

Itālijā aizvadītas "Rally di Alba" sacensības, uz kurām divu ekipāžu sastāvā bija devusies arī "Hyundai Motorsport" rūpnīcas komanda. Tikai otro reizi karjerā startējot ar WRC mašīnu, uzvaru savā klasē guva Olivers Solbergs.

Vienas dienas ietvaros sportistiem bija jāveic deviņi ātrumposmi netālu no Turīnas esošās Albas apkaimes asfaltētajos ceļos. Ar laika kontroli veicamā distance sastādīja kopumā 105 kilometrus.

Atsevišķā klasē sacīkstēs piedalījās trīs WRC ekipāžas – Solbergs ar komandas biedru Otu Tanaku, un arī Ils Valli, kurš pārstāvēja “M-Sport Ford” vienību. Faktiski ātrākais šajā rallijā bija Tanaks, kurš uzvarēja visos ātrumposmos, taču viņš par vēlu bija ieradies laika kontrolē, jo komanda aizkavējās ar remontdarbu veikšanu, kā rezultātā igaunis saņēma divu ar pusi minūšu sodu. Rezultātā uzvara pienācās Solbergam, bet Tanaks oficiālajos rezultātos viņam zaudēja 27 sekundes. Valli ierindojās trešajā vietā, gandrīz četras minūtes aiz uzvarētāja.

Jāpiemin, ka neilgi pirms šīs uzvaras gūšanas Solbergs tika apstiprināts kā viens no “Hyundai Motorsport” rūpnīcas WRC klases pilotiem gaidāmajā pasaules rallija čempionāta posmā Kenijā. Tās būs viņa pirmās grants sacīkstes pie WRC auto stūres. Iepriekš Solbergs ar WRC mašīnu piedalījās arī Somijas ziemas rallijā “Arctic Rlly Finland”, kas notika gada sākumā.

Nacionālajā ieskaitē par “Rally di Alba” uzvarētāju kļuva Luka Roseti (“Hyundai i20 R5”), kurš tikai par 4.6 sekundēm pārspēja Korado Fontanu (“Hyundai NG i20 WRC”), bet trešās vietas ieguvējs Džoršs Makirlīns (“Hyundai i20 R5”) atpalika gandrīz minūti.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati