Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sesto reizi pēc kārtas "Africa Eco Race" sacensībās uzvar "tuksneša lapsa" Šlesērs

Juris Grīns
Juris Grīns

Sesto reizi pēc kārtas "Africa Eco Race" sacensībās uzvar "tuksneša lapsa" Šlesērs
Žans-Luī Šlesērs ar savu bagiju
Foto: marathonrally.com

Leģendārais franču autosportists Žans-Luī Šlesērs sestdien Senegālā, pēc 11 dienas ilgušas cīņas, kļuva par "Africa Eco Race" sacensību uzvarētāju. Tā viņam ir jau sestā uzvara šajās sacensībās pēc kārtas.

"Africa Eco Race" norisinās vēsturiskajā Dakaras rallija norises vietā - Āfrikā. Piecus ātrumposmus sportisti aizvadīja Marokā, vēl piecus - Mauritānijā, bet cīņu noslēdza Senegālā, sasniedzot Rozā ezera krastus. Šis rallijs tiek rīkots kopš 2009. gada, kad Dakaras rallijs tika pārcelts uz Dienvidameriku, un visās līdz šim notikušajās "Africa Eco Race" sacensībās automobiļu ieskaitē uzvarējis tieši Šlesērs.

Šogad Šlesērs vadību pārņēma sacīkšu otrajā dienā un noturēja to līdz pat finišam, kopumā uzvarot piecos no 11 ātrumposmiem. Šlesērs startēja ar paša darbnīcā izgatavotu "Schlesser" bagiju, bet viņa līdzbraucējs bija cita Dakaras leģenda - Tjerī Manjaldi. Jāpiemin, ka savulaik Šlesērs divas reizes guvis uzvaras arī Dakaras rallijā.

Viņa tuvākais sekotājs 2014. gada "Africa Eco Race" rallijā bija Žaks Lomans, kurš brauca ar "Toyota" automašīnu. Tomēr beļģis pazaudēja visai ievērojami, atpaliekot no Šlesēra 1 stundu un 42 minūtes. Trešo vietu ieguva pazīstamais Stefans Anrāds, kurš startēja ar bagiju. Savukārt devīto vietu šogad izcīnīja lietuvietis Gintas Petras, kurš brauca ar "Rallyraid UK" automašīnu.

Motociklu ieskaitē pirmo uzvaru "Africa Eco Race" sacensībās guva francūzis Mišels Pisano ar "Honda", bet smago auto vērtējumā labākais bija čehs Tomass Tomečeks ar "Tatra".

2014. gada "Africa Eco Race" rezultāti auto klasē

VietaPilotsMašīnaRezultāts
1.Jean-Louis SchlesserSchlesser35:13:06
2.Jacques LoomansToyota+1:42:14
3.Stephane HenrardBuggy+2:55:13
4.Jean Antoine SabatierBugg Afrique+3:28:58
5.Tomas TomecekTatra+4:11:39
6.Miklos KovacScania+6:04:35
7.Elisabete JacintoMAN+6:17:33
8.Gilles FlorinCotel+9:58:30
9.Gintas PetrusRallyraid UK+12:29:07
10.Yves FromontBuggy+16:11:00

Izmantotie resursi:
marathonrally.com - International Startpage -...