Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Lietuviešu pilots Žala nākamajā Dakaras rallijā startēs smago auto klasē

Juris Grīns
Juris Grīns

Lietuviešu pilots Žala nākamajā Dakaras rallijā startēs smago auto klasē
Vaidots Žala. Foto: Dakar.com

Aizvadījis deviņus Dakaras rallijus vieglo automobiļu kategorijā, lietuviešu pilots Vaidots Žala nākamā gada sacensībās pirmo reizi startēs ar smago spēkratu.

Žala apstiprināts "Team de Rooy" komandas sastāvā un 2025. gada Dakaras rallijā startēs ar "Iveco PowerStar" smago auto. Ekipāžas galvenais sponsors būs komerctransporta risinājumu uzņēmums "Skuba".

"Testos Vaidots pierādīja, ka ir lielisks pilots un ātri spēja dabūt īsto sajūtu, kas vajadzīga braucot ar rallija smago auto," teikts četrkātējās Dakaras čempionvienības "Team de Rooy" paziņojumā. "Viņš pārsteidza mūs ar savu braukšanas prasmi un tehniku."

Šogad Žalas ekipāža Dakaras rallijā startēja ar "X-Raid" komandas "Mini John Cooper Works Rally Plus" automašīnu, taču piedzīvoja dažādas tehniskas neveiksmes. Sākotnēji cīnījies pirmajā desmitniekā, vēlāk lietuvietis saskārās ar motora problēmām, atvienojies vads izlādēja akumulatoru, tāpat bedrē tika sabojāta hidrauliskā domkratu sistēma.

Dakarā Žala startējis ar piecām dažādām mašīnām. Debiju viņš piedzīvoja 2016. gadā ar "Seat Leon", bet 2018. gadā pārsēdās "Toyota Hilux Overdrive" automašīnā. Pēc tam 2020. gadā Žalas rīcībā nonāca "Mini John Cooper Works Rally", bet pērn tika startēts ar "Prodrive Hunter". Augstākais rezultāts ir 11. vieta 2022. gadā, bet 2019. gadā tika izcīnīta 12. vieta. Tāpat viņam izdevies uzvarēt vienā ātrumposmā.

Jāpiebilst, ka ikdienā Žala piedalās tradicionālā rallija sacensībās, šogad piedalījies vairākos Lietuvas čempionāta posmos, kur viņa stūrmanis bija latvietis Ivo Pūķis.

"Team de Rooy" pēdējo reizi Dakarā uzvarēja 2023. gadā ar Janusu van Kasterenu. Nākamgad komandā turpinās startēt holandiete Anja van Lūna, bet pievienojies spēcīgais čehu pilots Alešs Lopraiss, kam tā būs jau 19. dalība Dakaras rallijā.

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv