Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Lēbs un Al-Atija aizvadījuši jaunā 'Dacia' rallijreida auto pirmos testus

Lēbs un Al-Atija aizvadījuši jaunā 'Dacia' rallijreida auto pirmos testus
Foto: Dacia

"Dacia" rūpnīcas komanda Velsā un Francijā aizvadījusi pirmos jaunās rallijreida sacīkšu mašīnas "Sandrider" testus, kuros piedalījās arī vienības pilots Sebastjēns Lēbs.

Pirmās testu dienas norisinājās Velsā, bet pēc tam vēl četru dienu garumā komanda jauno spēkratu testēja Francijā. Komandas vadītāja Tifānija Isnarda atzina, ka bijušas vien dažas aizķeršanās un kopumā testos paveikts vairāk nekā sākotnēji iecerēts. Liels uzsvars tika likts uz piekares attīstīšanu, neaizmirstot arī par citām būtiskākajām jomām.

Testos piedalījās visas trīs komandas ekipāžas, ko pilotē Sebastjēns Lēbs, Nasirs Al-Atija un Kristina Gutjeresa.

"Testi noritēja ļoti labi," komentēja Lēbs. "Vienu dienu braucu Velsā un divas Francijā. Strādājām ar piekari un diferenciāli, meklējot labāko balansējumu. Biju apmierināts ar to, kā viss darbojās. Motors jau kopš sākuma strādāja labi, nekādu problēmu nebija."

Jūnija beigās un jūlija sākumā Marokā nedēļas garumā plānoti nākamie intensīvie testi. Pirmās sacensības "Dacia Sandrider" automašīnām būs oktobrī turpat Marokā gaidāmais pasaules rallijreida čempionāta sezonas noslēguma posms, bet pēc tam janvārī Saūda Arābijā tās debitēs Dakaras rallijā.

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv


, 2024-06-13 21:44, pirms nedēļas
Izskatās smuki. Būs mans favorīta auto bezceļniekos, kā savulaik patika vecais Pajero.
Sesks/Francis testos. Foto: Jānis Spurdziņš
4

Sesks pēc Rally1 testiem: "Šī bija viena no manām vislabākajām pirmdienām dzīvē" (+video)

2024.gada 17.jūnijā aizvadīta pirmā un līdz Polijas Pasaules rallija čempionāta (WRC) posmam vienīgā pilnā treniņu diena, kurā “Latvijas Mobilais Telefons” atbalstītie autosportisti Mārtiņš Sesks un Renārs Francis kopā ar “M-Sport” komandu testēja “Ford Puma Rally1” automašīnu. Pirmo emociju iespaidā abi liepājnieki atzina, ka šī bijusi ātrākā un tīkamākā pirmdiena viņu mūžā.
Emīla Blūma ekipāža. Foto: Andrius Laucius

Blūms/Eglītis pārliecinoši uzvar savā klasē Žemaitijas rallijā

Lietuvas rallija čempionātā aizvadīts sezonas otrais posms "Rally Žemaitija". Absolūtajā ieskaitē uzvaru izcīnīja Giedrjus Notkus, kamēr ceturtie absolūtajā ieskaitē un pirmie savā klasē bija Emīls Blūms/Didzis Eglītis. Tikmēr Vaidota Žalas/Ivo Pūķa ekipāža avarēja un izstājās.
Mārtiņš Sesks. Foto: Red Bull Content Pool
6

Sesks noturas ERČ Zviedrijas posma sešiniekā

Latvijas vadošā rallija ekipāža Mārtiņš Sesks un Renārs Francis, kas šajā nedēļas nogalē startēja Eiropas rallija čempionāta (ERČ) trešajā posmā Zviedrijā “Royal Rally of Scandinavia", pēc neatlaidīgas un sīvas cīņas ierindojās Zviedrijas posma sešiniekā. Vairākas neveiksmīgas epizodes Seskam un Francim liedza sasniegt cerēto rezultātu.