Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Dakaras rallijā plānotas izmaiņas

Juris Grīns
Juris Grīns

Dakaras rallijā plānotas izmaiņas
Foto: Dakar.com

Dakaras rallija rīkotāji pavēstījuši par jaunumiem nākamā gada sacensībās, kas sesto reizi norisināsies Saūda Arābijas plašumos.

Šajā reizē starts tiks dots 3. janvārī Bišā, bet finišs tiks sasniegts 17. janvārī Šubajtahā. Sacensības notiks 47. reizi un tajās paredzēts prologs, kā arī 12 posmi.

Pēc organizatoru teiktā, sacensības solās būt vienas no vēsturē grūtākajām. Otro gadu pēc kārtas norisināsies "48H Chrono" posms, tāpat arī vairāk nekā 800 km garš maratonposms un trīs dienas būs jāpavada 1000 km garajā un 500 km platajā Rubelhālī tuksnesī, sauktā par "Empty Quarter". Šīs dienas sportistiem solās būt īpaši smagas.

Būs arī nozīmīgas izmaiņas Dakaras rallija formātā. Vismaz piecus posmus motociklu un automobiļu klasēm paredzēts veikt pa atšķirīgu maršrutu. Tas uzlabos drošību, samazinot situācijas, kad mašīnas apdzen motociklus. Tajā pašā laikā automobiļu ekipāžām tas nesīs lielāku izaicinājumu attiecībā uz navigāciju, jo nebūs iespējas sekot motociklu atstātajām pēdām.

Pēdējā posmā ir paredzēts kopējs starts, un tas tradicionāli būs īsākais no ātrumposmiem. Rallija direktors Davids Kastera apgalvo, ka šis arī plānots kā vienīgais posms, kas būs īsāks par 350 kilometriem.

Jāpiebilst, ka no nākamā gada Dakaras rallijā vairs nebūs kvadricikliem paredzētas klases.

     [+] [-]

, 2024-05-23 07:55, pirms 3 nedēļām
notiks atkal Āfrikā?