Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Tanaks: "Ja tā turpināsies, nākamgad WRC čempionāta nebūs"

Juris Grīns
Juris Grīns

Tanaks: "Ja tā turpināsies, nākamgad WRC čempionāta nebūs"
Ots Tanaks. Foto: Hyundai Motorsport

2019. gada pasaules rallija čempions Ots Tanaks uzskata, ka nākamā gada pirmajā pusē situācija ar "Covid-19" noteikti nebūs uzlabojusies, līdz ar to, turpinot līdzšinējo pieeju, varētu rasties grūtības sarīkot WRC čempionātu.

Šogad vīrusa izplatības rezultātā nācās atcelt desmit no plānotajiem posmiem, klāt nāca sacīkstes Igaunijā, Beļģijā un Moncā, tomēr arī Ipras rallijs, kam bija jābūt priekšpēdējam posmam, ir atcelts. Ja izdosies aizvadīt decembrī Itālijā plānoto Moncas ralliju, čempions būs noskaidrots septiņās sacīkstēs, taču arī par šo sacīkšu norisi skaidrības nav, lai gan tiekot darīts viss tās sarīkošanai.

“Hyundai” komandas pilots Tanaks kā piemēru min citu autosporta disciplīnu čempionātus, kas dotajos apstākļos spēj strādāt daudz veiksmīgāk. Viņš brīdina, ka WRC vadībai nepieciešama citādāka pieeja, savādāk ir apdraudēta 2021. gada pasaules rallija čempionāta norise.

“Ipras ralliju atcēla ļoti nopietnu iemeslu dēļ, viņiem patiesi nebija citas izvēles,” saka Tanaks. “Pašreizējie apstākļi pasaulē ir ārkārtēji, bet ir smagi noskatīties, ka citas disciplīnas spējušas izstrādāt plānu, kā sadzīvot ar “Covid-19″, bet WRC tikai cer, ka varēs aizvadīt sacīkstes. Nākamā gada pirmā daļa neizskatās, ka varētu būt savādāka – ja mēs turpināsim strādāt ar tagadējo pieeju, nākamgad mums nekāda čempionāta nebūs.”

Tikmēr FIA Rallija direktors Īvs Matons skaidro: “Pašreizējos apstākļos sarīkot starptautiska mēroga rallija sacīkstes ir liels izaicinājums, un tas prasa ciešu sadarbību starp visām iesaistītajām pusēm. Rallija specifika ir tāda, ka tas cieši skar vietas, ko apmeklējam – mēs nevaram izolēt sevi no apkārtējās vides. “Covid-19″ situācija strauji mainās un katrai valstij, katram reģionam ir atšķirīgi noteikumi un ierobežojumi, lai apkarotu pandēmiju. Šajā kontekstā ir grūti un dažos gadījumos pat neiespējami noteikt termiņus, kuros pasākums varēs notikt vai nē. Situācija nemitīgi mainās, un sadarbībā ar visām iesaistītajām pusēm, mums arī turpmāk būs pragmatiska, elastīga pieeja, lai dotu iespēju čempionātam turpināties iespējami drošākā veidā.”

Jau šobrīd ir publicēts 2021. gada pasaules rallija čempionāta kalendārs, kurā iekļauti 12 posmi Eiropā, Āfrikā, Āzijā un Dienvidamerikā, taču ir pāragri prognozēt, vai realitātē būs iespējams sacensības sarīkot.

2021. gada WRC kalendārs

PosmsNorises laiksSacīkstesTrases segums
1.21.-24. janvārisMontekarlo rallijsDažāds
2.11.-14. februārisZviedrijas rallijsSniegs
3.22.-25. aprīlisHorvātijas rallijsAsfalts
4.20.-23. maijsPortugāles rallijsGrants
5.3.-6. jūnijsSardīnijas rallijsGrants
6.24.-27. jūnijsKenijas rallijsGrants
7.15.-18. jūlijsIgaunijas rallijsGrants
8.29. jūlijs-1. augustsSomijas rallijsGrants
9.19.-22. augustsLielbritānijas rallijsTiks paziņots…
10.9.-12. septembrisČīles rallijsGrants
11.14.-17. oktobrisKatalonijas rallijsAsfalts
12.11.-14. novembrisJapānas rallijsAsfalts

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati

     [+] [-]

, 2020-11-10 16:05, pirms 3 gadiem
Uz Keniju viņi toč diezvai aizbrauks nākamvasar, tas paver iespējas uzņemt posmu pie mums.