Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ožjē kļūst par Akropoles rallija līderi

Juris Grīns
Juris Grīns

Ožjē kļūst par Akropoles rallija līderi
Foto: Toyota Gazoo Racing

Ar nepilnu kilometru garu ātrumposmu Atēnās startējis pasaules rallija čempionāta Grieķijas posms "EKO Acropolis Rally of Gods", kas atgriezies kalendārā pirmo reizi kopš 2013. gada. Ātrāko rezultātu sasniedza sezonas kopvērtējuma līderis Sebastjēns Ožjē no "Toyota" komandas.

Ielu ātrumposmā “Toyota” vienība ieņēma pirmās trīs pozīcijas, jo aiz Ožjē ierindojās Elfins Evanss un Kalle Rovanpera. Nākamā sekoja “Hyundai” trijotne ar pilotiem Tjerī Noivilu, Daniju Sordo, kurš aizvada pirmo ralliju ar jauno stūrmani, un Otu Tanaku, kuram vienāds laiks ar spāņu pilotu. Rezultāti gan atstās mazu ietekmi uz cīņu par uzvaru, jo galvenie notikumi risināsies piektdien, sestdien un svētdien, kad tiks veikti vēl 14 ātrumposmi ar kopgarumu 291 km.

“Rīt trasē dosimies pirmie un tas, kā vienmēr grants ātrumposmos, būs smags darbs,” saka Ožjē. “Taču es ļoti centīšos tiekties pēc laba rezultāta, jo šis ir rallijs, kas man patīk.”

WRC kopvērtējumā Ožjē šobrīd jau 38 punktu pārsvars pār komandas biedru Evansu un Noivilu, kuriem vienāds punktu skaits. Tikmēr komandu ieskaitē “Toyota” nometne 41 punktu priekšā “Hyundai”.

WRC2 klasē pēc pirmā ātrumposma vadībā ir Andreass Mikelsens, kuram seko Madss Ostbergs un igaunis Georgs Linnamē. Aiz pirmā trijnieka šobrīd Olivers Solbergs un Nikolajs Grjazins. Savukārt WRC3 ieskaitē līderis ir Kajetans Kajetanovičs, bet aiz viņa seko Emils Lindholms un Žoans Rosels.

Akropoles rallija rezultāti pēc 1. ātrumposma:

VietaPilotsMašīnaRezultāts
1.Sebastjēns OžjēToyota Yaris WRC51.5
2.Elfins EvanssToyota Yaris WRC+0.6
3.Kalle RovanperaToyota Yaris WRC+0.8
4.Tjerī NoivilsHyundai i20 Coupe WRC+0.9
5.Danijs SordoHyundai i20 Coupe WRC+1.0
=Ots TanaksHyundai i20 Coupe WRC+1.0
7.Andreass MikelsensŠkoda Fabia Rally2 evo+1.3
=Madss OstbergsCitroën C3 Rally2+1.3
9.Georgs LinnamēŠkoda Fabia Rally2 evo+1.5
=Kajetans KajetanovičsŠkoda Fabia Rally2 evo+1.5