Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"Toyota" paziņo pilotus nākamajai WRC sezonai

Juris Grīns
Juris Grīns

"Toyota" paziņo pilotus nākamajai WRC sezonai
Foto: Toyota Gazoo Racing

Pasaules rallija čempionāta vadošā komanda "Toyota Gazoo Racing" šodien paziņoja, ka nākamajā sezonā tās sastāvā visos posmos turpinās startēt Elfins Evanss un Kalle Rovanpera, savukārt titulētais veterāns Sebastjēns Ožjē piedalīsies tikai daļā no posmiem, bet pārējās sacīkstēs viņa vietā brauks Esapeka Lapi.

Ožjē šobrīd ir ceļā uz jau astoto WRC titulu deviņu gadu laikā, bet jau iepriekš viņš paziņoja, ka nākamgad neplāno piedalīties visos posmos. Tagad tas apstiprināts oficiāli, tāpat zināms, ka drīz viņš aizvadīs testus ar “Toyota” Lemānas prototipu un visticamāk nākamgad piedalīsies arī izturības sacīkšu pasaules čempionātā (WEC). Šobrīd nav zināms, kuros pasaules rallija čempionāta posmos viņš būs uz starta, bet tajos, ko francūzis izlaidīs, ar jauno “Toyota GR Yaris WRC Rally1” mašīnu startēs Esapeka Lapi.

Tikmēr karjeru pilnībā noslēgs Ožjē ilggadējais līdzbraucējs Žiljēns Ingrasija, kura vietā nākamgad stāsies Benžamins Veilass. Ar šo stūrmani Ožjē jau strādājis testos.

Lapi komandu pārstāvēja jau iepriekš, 2017. gadā Somijā izcīnot savu līdz šim vienīgo WRC uzvaru, bet vēlāk izmēģināja spēkus arī “Citroen” un “M-Sport Ford” vienībās. Iepriekšējā pasaules čempionāta posmā viņš atkal sēdās pie “Toyota” auto stūres, gan ne rūpnīcas komandas sastāvā, un izcīnīja augsto ceturto vietu. Uzreiz pēc tam “Toyota Gazoo Racing” vadītājs Jari-Mati Latvala atzina, ka Lapi ir pelnījis iespēju atgriezties komandā.

Evanss un Rovanpera šobrīd aizvada otro sezonu “Toyota” rindās, un nākamgad viņi abi piedalīsies visos pasaules čempionāta posmos. Takamoto Katsuta nākamgad paliks "Toyota" rūpnīcas paspārnē, bet necīnīsies par komandas ieskaites punktiem.

Jau vēstījām, ka vakar savu sastāvu 2022. gadam izziņoja “Hyundai” komanda, kurā pilnu sezonu veiks Ots Tanaks un Tjerī Noivils, bet trešo mašīnu dalīs Danijs Sordo un Olivers Solbergs. Tāpat trešdien tika paziņots, ka “M-Sport Ford” uz visiem nākamā gada posmiem nolīgusi Kreigu Brīnu.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati

     [+] [-]

, 2021-10-07 14:59, pirms 2 gadiem
Jācer, ka fords atkal būs konkurētspējīgs.