Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

WRC komandu "M-Sport" negaidīti pamet viens no pilotiem

Juris Grīns
Juris Grīns

WRC komandu "M-Sport" negaidīti pamet viens no pilotiem
Tēmu Suninens. Foto: wrc.com

Somu autosportists Tēmu Suninens negaidīti ir paziņojis par aiziešanu no "M-Sport Ford" komandas, turklāt sadarbību pārtraucot nekavējoties. Neilgi pēc tam viņš pavēstījis, ka atgriežas WRC2 klasē ar "Volkswagen".

Suninens par lēmumu aiziet no britu vienības paziņoja pats, un atzina, ka tas saskaņots ar “M-Sport Ford” vadību. Līdz ar to augustā Beļģijā notikušais “Rally Ypres” bija pēdējais pasaules rallija čempionāta posms, ko viņš aizvadījis kopā ar savu līdzšinējo komandu.

Kopā ar “M-Sport Ford” nometni Suninens pavadīja pēdējos piecus gadus. Lai gan ir skaidrs, ka tik zibenīgam lēmumam ir kāds būtisks iemesls, viņš pats saka, ka pienācis laiks jauniem izaicinājumiem.

“Ir laiks teikt ardievas “M-Sport” komandai,” viņš atzīst. “Esmu pateicīgs, ka vairākus gadus varēju būt viņu WRC komandas pilots. Tas bija ceļojums, kurā daudz iemācījos un bija daži patiešām lieliski brīži. Tomēr nekas nav mūžīgs, un esmu pieņēmis lēmumu iet pretī jauniem izaicinājumiem.”

“M-Sport Ford” komandai Suninens pievienojās 2017. gadā, sākumā startējot WRC2 klasē, bet jau tajā sezonā aizvadot pirmos divus posmus WRC kategorijā. Šajā laikā viņš WRC klasē guvis trīs pjedestālus – 2018. gadā Portugālē (trešā vieta), 2019. gadā Itālijā (otrā vieta) un 2020. gadā Meksikā (trešā vieta). Pērn viņš aizvadīja savu kopumā labāko sezonu, izcīnot septīto vietu kopvērtējumā, bet šogad ar augstu rezultātu gūšanu nesekmējas – sestā vieta Igaunijas rallijā ir viņa labākais rezultāts, lai gan WRC klasē viņš startēja tikai trīs posmos, divos piedzīvojot izstāšanos.

Bija plānots, ka “M-Sport Ford” sastāvā “Rally Finland” Suninens atkal brauks WRC2 klasē, bet tagad sportists pavēstījis par plāniem šīs pašas kategorijas ieskaitē Somijā startēt ar “Volkswagen Polo GTi”.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati