Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ožjē avarē no pirmās pozīcijas, Sardīnijas WRC posmā triumfē Noivils

Juris Grīns
Juris Grīns

Ožjē avarē no pirmās pozīcijas, Sardīnijas WRC posmā triumfē Noivils
Tjerī Noivils. Foto: Martin Hlinka

Dramatiskiem notikumiem bagātajā WRC posmā Sardīnijā uzvaru izcīnījis Tjerī Noivils, kamēr konkurentus piemeklēja dažādas neveiksmes. “Hyundai” vienībai šajā rallijā izdevās tikt pie dubultuzvaras, jo otro vietu sasniedza Esapeka Lapi. Trešais bija “Toyota” braucējs Kalle Rovanpera.

Piektdien cīņu par pirmo pozīciju aizvadīja Ožjē un Lapi. Dienas izskaņā Lapi atkal bija pārņēmis vadību, bet titulētais sāncensis viņam zaudēja tikai 0.1 sekundi. Noivils bija trešais, atpaliekot jau 18 sekundes.

Šī izvērsās par vienu no grūtākajām sacensību dienām, kas piedzīvotas pasaules rallija čempionātā pēdējā laikā – laikapstākļi bija mainīgi un dažbrīd nācās braukt arī pamatīgos dubļos. Takamoto Katsuta bojāja tehniku, uzbraucot akmenim, Elfins Evanss pārsita riepu, bet Ota Tanaka mašīnai bija problēmas ar ūdens sūkni. Pjērs Luī Lubē vienubrīd bija pat trešais, tomēr ralliju pabeidza ar nonākšanu grāvī. Avarēja arī Danijs Sordo, kurš gan varēja turpināt ceļu, bet ar daudz zaudētām pozīcijām. Rovanperu vienā no ātrumposmiem pārsteidza ceļu šķērsojošu govju bars, vienu no dzīvniekiem ekipāža arī aizķēra un bija spiesta nobraukt no trases, taču tupināja ralliju. Dienas pēdējā dopā no septītās pozīcijas sezonas līderis pacēlās uz ceturto.

Arī sestdien izvērsās haotiska, sevišķi priekšpēdējais ātrumposms, kad uznākušais lietus veica pamatīgas korekcijas rezultātos cīņā par pirmo pozīciju. Ožjē bija vadībā ar četru sekunžu pārsvaru, bet piedzīvoja avāriju. Noivils jau bija dienas laikā pietuvojies un tagad kļuva par jauno līderi, turklāt uzreiz ar vērā ņemamu pārsvaru.

Pirms svētdienas četriem ātrumposmiem Noivils bija jau 36 sekundes priekšā Lapi un noslēdzošajos dopos droši noturēja vadību, izcīnot pirmo WRC uzvaru šosezon. Finišā abus “Hyundai” pilotus šķīra 33 sekundes, bet, zaudējot gandrīz divas minūtes, trešo vietu sasniedza Rovanpera, kurš arī pēc sezonas sestā posma ir čempionāta vadībā. Tehniskas problēmas Sardīnijas posmā piedzīvoja Elfins Evanss, taču viņam izdevās finišēt ceturtajā vietā. Sordo bija ceļā uz piekto vietu, bet finišu nesasniedza tehniskas problēmas dēļ priekšpēdējā ātrumposmā. Ots Tanaks šajā posmā par pjedestālu necīnījās, atzina, ka nejūtas pārliecinoši pie auto stūres, bet sestdien vēl arī piedzīvoja problēmas ar motoru, kas viņu atsvieda tālu aizmugurē.

WRC2 klasē ne mazāk dramatisku notikumu. Vēl pirms pēdējā ātrumposma Adrijēnam Furmo bija pusminūtes pārsvars pār Andreasu Mikelsenu un piektā vieta absolūtajā ieskaitē, taču izšķirošajos kilometros ekipāža iestrēga grāvī. Līdz ar to uzvarēja Mikelsens, kurš pirms tam ilgstoši atradās otrajā vietā. Otrais WRC2 klasē Tēmu Suninens, trešais – Kajetans Kajetanovičs. No favorītiem Sardīnijas rallijā ar piekares problēmu izstājās Emils Lindholms, bet pamatīgu avāriju piedzīvoja Gass Grīnsmits. Pēc pirmajiem diviem dopiem vadībā bija Olivers Solbergs, bet tad mašīnai bremzēšanas brīdī nolūza ritenis, lai gan ekipāža nekam neuztriecās.

Rezultāti: