Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latvala: "Noivils izstājās, jo brauca pārāk ātri"

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvala: "Noivils izstājās, jo brauca pārāk ātri"
Tjerī Noivils. Foto Hyundai Motorsport

"Toyota" komandas vadītājs Jari-Mati Latvala atzīst, ka konkurējošās nometnes "Hyundai" pilots Tjerī Noivils pasaules rallija čempionāta sacensībās Kenijā braucis pārāk lielā ātrumā, kā dēļ pēdējā dienā arī piedzīvoja izstāšanos no līderpozīcijas. Pats Noivils atklāj, ka komandai, sakarā ar pēdējā laika atgadījumiem, šis ir grūts periods.

Noivils vadībā pavadīja gandrīz visu Safari ralliju, sacīkšu noslēdzošo dienu uzsāka ar gandrīz minūtes pārsvaru pār tuvāko sekotāju Takamoto Katsutu no “Toyota” komandas, bet galu galā 14. ātrumposmā salauza labā riteņa balstiekārtu.

“Tobrīd braucām ļoti lēnā kreisajā līkumā, kad izejā no tā pēkšņi jutu, ka mašīnai kaut kas salūzt,” skaidro Noivils. “Centāmies tikt līdz ātrumposma finišam, apskatījāmies un redzējām, ka amortizators ir nolūzis, tāpēc nācās izstāties.”

Pēc šīs neveiksmes Noivils ir jau 56 punktus aiz kopvērtējuma līdera Sebastjēna Ožjē, kurš Safari rallijā guva uzvaru, bet no otrajā vietā esošā Elfina Evansa beļģis atpaliek 22 punktus. Komandu ieskaitē sezonas vidū “Hyundai” jau 59 punktus aiz “Toyota”.

“Vairākiem cilvēkiem komandā teicu, ka ar tādu ātrumu Noivils nevar sasniegt finišu, jo viņa ātrums bija pārāk liels, viņš brauca pārāk ātri,” saka Latvala. “Vajadzēja ieklausīties brīdinājumos. Man ir viņa žēl, ka viņam neizdevās uzvarēt. Viņam bija labs ātrums, bet, ja es labi to visu saprotu, pēdējai sacīkšu dienai tas bija par lielu.”

Šīs turklāt ir jau trešās sacīkstes pēc kārtas, kad “Hyundai” komanda piedzīvojusi neveiksmi, kad gan kāds no tās pilotiem tobrīd bijis līderis. Portugālē un Itālijā šādi izstājās Ots Tanaks, un arī toreiz iemesli bija saistīti ar balstiekārtas salūšanu. Abas reizes tādā veidā uzvaras guva “Toyota” braucēji, Portugālē to paveicot Evansam, bet Itālijā un tagad Kenijā – Ožjē.

“Šis ir liels sarūgtinājums ne vien man, bet visai komandai,” saka Noivils. “Un šis mums ir grūts laiks, jo jau trīs rallijos pēc kārtas esam izstājušies no līderpozīcijas balstiekārtas dēļ. Neskatoties uz to, man jāpaliek vienotam ar komandu, kopā smagi jācīnās, un mēs noteikti atradīsim risinājumu šai problēmai, lai sezonas otrajā pusē varētu atgriezties virsotnē.”

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati