Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Delekūrs paziņo par ambiciozu plānu uz nākamo Montekarlo ralliju

Juris Grīns
Juris Grīns

Delekūrs paziņo par ambiciozu plānu uz nākamo Montekarlo ralliju
Fransuā Delekūrs Montekarlo rallijā. Foto: Joao Ricardo Branco

60 gadus vecais franču rallija veterāns Fransuā Delekūrs paziņojis par ambiciozu mērķi nākamā gada janvārī Montekarlo rallijā startēt ar vadošās "Rally1" klases automašīnu.

Montekarlo rallijā Delekūrs pirmo reizi piedalījās jau 1984. gadā un šogad šajās sacīkstēs startēja 24. reizi karjerā. Sportists sēdās pie jaunā “Škoda Fabia RS Rally2” spēkrata stūres un uzvarēja “Masters Cup” ieskaitē, kamēr WRC2 vērtējumā guva desmito vietu.

Izrādās, ka sākotnēji Delekūra plāns bija startēt ar “Ford Puma Rally1” mašīnu, tomēr to neizdevās īstenot. Iemesls gaužām vienkāršs – “M-Sport” komandai tobrīd nebija tik daudz mašīnu, lai kādu no tām atvēlētu viņam. Plāns līdz ar to jāpārceļ gadu uz priekšu.

“Mēs darīsim visu, lai nākamgad Montekarlo startētu ar “Rally1″ mašīnu,” atklāj Delekūrs. “Tas jau gandrīz izdevās šogad, bet pēdējā brīdī Malkolms Vilsons man paziņoja, ka viņam ļoti žēl, bet pieejamas mašīnas neesot. Būtu ļoti interesanti salīdzināt un paskatīties, vai man aizvien ir ātrums. Man ir atbalstītāji un aiz manis stāv draugi, tāpēc budžets šādam mērķim ir pietiekošs.”

Iepriekšējos gados Delekūrs pasaules čempionātā bija redzams reti, bet šogad plāno aizvadīt vairākas sacīkstes ar “Rally2” mašīnu: “Varbūt braukšu četros vai piecos WRC2 posmos, tādos kā Horvātijas un Portugāles rallijs, bet ne Somijā – tur ir pilnībā traks rallijs.”

Pēdējo reizi pasaules čempionāta sacensībās ar vadošās klases mašīnu Delekūrs brauca 2014. gada Montekarlo rallijā, kad pilotēja “Ford Fiesta RS WRC”, taču jau pirmajā ātrumposmā izstājās tehniskas problēmas dēļ. Savu pēdējo pilno sezonu čempionātā Delekūrs aizvadīja 2002. gadā, kad brauca ar “Mitubishi Lancer WRC”. Viņa augstākais sasniegums ir 1993. gadā izcīnītā otrā vieta kopvērtējumā. Sportista kontā ir četras WRC uzvaras, ieskaitot 1994. gada panākumu Montekarlo.

Izmantotie resursi:
4rati.lv