Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"Volkswagen" pēc nākamā posma varētu aiziet no WRC

Juris Grīns
Juris Grīns

"Volkswagen" pēc nākamā posma varētu aiziet no WRC
Foto: AFP/Scanpix

Visai negaidītu soli, iespējams, gatavojas spert "Volkswagen" rallija komanda, paziņojot par aiziešanu no pasaules čempionāta. Šobrīd vēl nav zināms, ko izlems rūpnīcas vadība.

Iespējams, jau vakar Volfsburgā notika "Volkswagen" valdes sēde, kurā spiests par nākotnes plāniem attiecībā uz WRC čempionātu. Britu izdevuma "Autosport" rīcībā esošā informācija liecina, ka, ļoti iespējams, ticis vai tiks pieņemts lēmums pamest pasaules rallija čempionātu jau šīs vai arī nākamās sezonas izskaņā.

Kā zināms, pavisam nesen par Lemānas sacīkšu programmas slēgšanu pēc gandrīz 20 panākumu gadiem paziņoja "Volkwagen" grupā ietilpstošais autoražotājs "Audi". Turpmāk "Audi" uzmanību veltīs dalībai Formula E čempionātā, kur no 2018. gada startēs kā rūpnīcas komanda. Tāpat "Audi" turpinās dalību DTM čempionātā un, iespējams, paplašinās sadarbību ar rallijkrosa komandu "EKS RX", kurā startē šīs sezonas čempions Matiass Ekstrems.

Iespējams, arī "Volkswagen" varētu spert līdzīgu soli, paziņojot par aiziešanu no WRC, lai tā vietā pievienotos Formula E čempionātam. Pašlaik "Volkswagen" rūpnīca darbojas arī pasaules rallijkrosa čempionātā un Formulā 3, kur piegādā dzinējus.

Tiek ziņots, ka jau 2015. gadā "Volkswagen" valde savai rallija komanda devusi iespēju strādāt vēl gadu, tātad līdz šīs sezonas beigām, lai pēc tam izlemtu, ko darīt tālāk.

Tā kā šobrīd tiek attīstīts 2017. gada "Polo R WRC" modelis, iespējams, tiks atļauts ar to piedalīties pasaules rallija čempionātā nākamsezon, taču ne 2018. gadā. Vēl gan pastāv iespēja, ka rallija programma tomēr tiks turpināta ilgtermiņā.

"Volkswagen" šobrīd ir vadošā WRC komanda. Pēdējos četrus gadus tās sastāvā titulu izcīnījis Sebastjēns Ožjē.

Izmantotie resursi:
Autosport

     [+] [-]

, 2016-11-01 13:56, pirms 8 gadiem
Visss tas VW koncerns galīgi debīli palikuši kas ta beigās būs arī Porsche metīs mieru Lemānai un pievienosies kautkādam sūda Formula E kurš nevienam normālam cilvēkam neintresē

     [+] [-]

, 2016-11-01 14:40, pirms 8 gadiem
Emka953 rakstīja: Visss tas VW koncerns galīgi debīli palikuši kas ta beigās būs arī Porsche metīs mieru Lemānai un pievienosies kautkādam sūda Formula E kurš nevienam normālam cilvēkam neintresē
Pievienojos par to ka tas butu stulbi guldit naudu tikai Formula E,bet neturpinat startet WRC,zinot cik labi ir rezultati...Formula E ir vajadziga,tiem kas vainu beidz karjeru F1 vai tie kas netiek F1,tad ok,bet ta parsesanas 2 formula pitstopa laika,gan ir stulbums...