Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Pirmās WRC sacīkstes šosezon aizvadīs pilots, kuru pērn uz ielas notrieca auto

Juris Grīns
Juris Grīns

Pirmās WRC sacīkstes šosezon aizvadīs pilots, kuru pērn uz ielas notrieca auto
Pjērs-Luī Lubē. Foto: Jerome Deskeuvre

Pēc nedaudz vairāk kā trim nedēļām gaidāmajā pasaules rallija čempionāta (WRC) trešajā posmā Horvātijā startēs 66 ekipāžas. No tām 11 brauks ar "Rally1" klases mašīnām, savukārt WRC2 kategorijā uz starta stāsies 29 ekipāžas. Vēl 11 sacentīsies par punktiem WRC3 čempionāta ieskaitē.

"Rally Croatia" šogad pasaules čempionāta kalendārā iekļauts otro reizi. Pērn Horvātijas asfalta ceļos uzvarēja Sebastjēns Ožjē, kurš par nieka 0.6 sekundēm finišā uzveica Elfinu Evansu, kamēr astoņas sekundes aiz uzvarētāja finišēja Tjerī Noivils. Šoreiz Ožjē vairs uz starta nebūs, bet Evanss un Noivils gan.

Runājot par "Rally1" klasi, galvenais jaunums ir franču pilota Pjēra-Luī Lubē atgriešanās – šosezon sportists aizvadīs septiņu posmu programmu "M-Sport Ford" komandas sastāvā, un starts Horvātijas rallijā viņam būs pirmais no tiem. Pērn viņu uz ielas Francijā notrieca mašīna, pēc kā sportists kādu laiku nevarēja piedalīties sacensībās. Pirms neilga laika ar "Ford Puma Rally" viņš "nulles" ekipāžas statusā aizvadīja Beļģijas čempionāta sacensības.

Iespaidīgs dalībnieku sastāvs būs WRC2 kategorijā. Kamēr Montekarlo rallijā šajā ieskaitē brauca 20 ekipāžas, bet Zviedrijas posmā – 22, Horvātijā tās būs jau 29. Šo posmu izlaidīs čempionāta līderis Andreass Mikelsens, bet ierindā būs tādi braucēji kā Eriks Caiss, Nikolajs Grjazins, Emils Lindholms, Jari Hutunens, Kriss Ingrams, Miko Heikile, ātrie franču piloti Stefans Lefevrs, Žoans Rosels un Eriks Kamillī, arī igaunis Georgs Linnamāe, bet pirmo sezonu WRC2 ieskaitē uzsāks trīskārtējais Eiropas čempions un pērnās sezonas WRC3 vicečempions Kajetans Kajetanovičs.

"Rally Croatia" notiks no 22. līdz 24. aprīlim. Sportistiem trīs dienās būs jāaizvada kopumā 20 ātrumposmi jeb nepilni 292 kilometri.

Horvātijas posma dalībnieki: https://www.ewrc-results.com/entrie...

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati