Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

2023. gadā "MotoGP" čempionātā būs 42 sacīkstes

Juris Grīns
Juris Grīns

2023. gadā "MotoGP" čempionātā būs 42 sacīkstes
Foto: motogp.com

Šodien publicēts provizoriskais "MotoGP" čempionāta kalendārs, kurā iekļauts 21 posms. Tā kā katrā posmā notiks sprinta braucieni, kopumā tiks aizvadītas 42 sacīkstes.

Šoreiz sezona nesāksies Katarā, jo Losailas trasē gaidāmi remontdarbi. Šī valsts uzņems sezonas priekšpēdējās sacensības, bet pirmais posms risināsies 26. martā Portugālē. Pēdējais posms gaidāms 26. novembrī Valensijā.

Jau šogad bija plānots 21 posms, taču Somijas "Grand Prix" nācās atcelt.

Nākamgad klāt nāks Kazahstāna un Indija, bet no kalendāra izņemts Aragonā plānotais posms. Kazahstānā šobrīd tiek celta jaunā "Sokol Circuit" trase un tur risināsies čempionāta devītais posms, bet Indijas posms paredzēts "Buddh International Circuit" trasē un tas būs sezonas 14. posms.

Čempionāta piektais posms risināsies Francijā, Lemānas trasē, un tas būs 1000. posms visā čempionāta vēsturē, kas aizsākās 1949. gadā.