Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Oliveira divreiz apdzen Milleru un uzvar "MotoGP" posmā Taizemē

Juris Grīns
Juris Grīns

Oliveira divreiz apdzen Milleru un uzvar "MotoGP" posmā Taizemē
Migels Oliveira. Foto: motogp.com

"MotoGP" sezonas 17. posms, kas norisinājās Taizemē, lietus dēļ sākās ar stundas aizkavēšanos, bet uzvaru sacensībās izcīnīja "Red Bull KTM" komandas braucējs Migels Oliveira.

No pole position vēl mitrajā trasē startēja Marko Bedzeki, taču pirmajā līkumā viņš izbrauca ārpus trases un, lai gan saglabāja vadību, tiesneši lēma, ka vienu pozīciju jāatdod. Pēc tam Valentino Rosi izveidotās komandas "Mooney VR46" braucējs atkrita arvien zemāk un finišēja 16. vietā, paliekot bez punktiem.

Tikmēr vadībā nonāca iepriekšējā posma uzvarētājs Džeks Millers no "Ducati" rūpnīcas vienības, kurš pirms tam bija apdzinis savu pārinieku Frančesko Banjaju. Lieliski brauca Oliveira, kāpjot arvien augstāk, līdz bija nonācis jau otrajā pozīcijā. Viņam izdevās apdzīt Milleru, kurš atbildēja ar pretuzbrukumu. Vēl pēc varākiem apļiem portugāļu motosportists apdzina sāncensi vēlreiz un pēdējos desmit apļos noturēja vadību.

Oliveiram žūstošajā Buriramas trasē izdevās izcīnīt otro uzvaru sezonā un piekto visā "MotoGP" karjerā. Millers no viņa daudz neatpalika, bet arī apdzīt vairs īsti nemēģināja un finišēja otrais. Banjaja tikmēr guva trešo vietu. Viņam ilgu laiku sekoja Marks Markess, bet piecus apļus pirms beigām titulēto braucēju pārspēja Žoans Zarko, finišējot ceturtajā vietā.

Drīz pēc starta kļūdu pieļāva sezonas līderis Fabio Kvartararo, kurš atkrita uz otrā desmitnieka beigām. Turpinājumā blāvs sniegums un tikai 17. vieta finišā. Banjaja tagad kopvērtējumā nonācis viņam vairs tikai divu punktu attālumā, bet Aleišs Espargaro, kurš finišēja 11. pozīcijā, zaudē 20 punktus.

Sezona turpināsies ar posmu Austrālijā, kas tiks aizvadīts 16. oktobrī.

Posma rezultāti:

Kopvērtējums: