Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Banjaja triumfē Malaizijā, "MotoGP" čempions kļūs zināms Valensijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Banjaja triumfē Malaizijā, "MotoGP" čempions kļūs zināms Valensijā
Frančesko Banjaja. Foto: motogp.com

Lai gan Frančesko Banjaja izcīnījis uzvaru "MotoGP" sezonas priekšpēdējā posmā Malaizijā, ar to nepietika, lai nodrošinātu 2022. gada titulu. Čempions tiks noskaidrots noslēdzošajās sacensībās Valensijas trasē.

Sepangā Banjaja startēja vien no devītās pozīcijas, taču veica lielisku startu un pirmajā līgumā iebrauca otrais. Vadību noturēja kvalifikācijas uzvarētājs Horhe Martins. Lielisks sākums bija arī Banjajas galvenajam sāncensim Fabio Kvartararo, kurš no 12. pozīcijas bija aizcīnījies līdz sestajai.

Martins bija vadībā līdz septītajam aplim, bet tad piedzīvoja kritienu un izstājās. Banjaja pārņēma vadību, bet pēc tam par līderi kļuva Enea Bastianini. "Ducati" braucējs vajāja savu topošo komandas biedru un 15. aplī atguva pirmo vietu. Turpinājumā Banjaja noturējās priekšā Bastianini un izcīnīja uzvaru.

"Yamaha" pārstāvis Kvartararo pa to laiku bija aizcīnījies līdz trešajai pozīcijai, kurā arī sasniedza finišu, noturot aiz sevis Marko Bedzeki.

Pateicoties pjedestālam, Kvartararo vēl saglabā izredzes pēdējā posmā kļūt par čempionu, lai gan Banjaja tagad ir jau 23 punktus priekšā. Bastianini un Aleišs Espargaro, kurš palika vienpadsmitais, matemātiskās izredzes jau zaudējuši.

"MotoGP" pasaules čempionāts noslēgsies ar posmu 6. novembrī Spānijā, Valensijas trasē.

Malaizijas GP rezultāti:

Sezonas kopvērtējums: