Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"MotoGP" līderis Banjaja kvalifikācijā krīt, no pole position startēs Martins

Juris Grīns
Juris Grīns

"MotoGP" līderis Banjaja kvalifikācijā krīt, no pole position startēs Martins
Horhe Martins. Foto: Michelin

Malaizijā aizvadīti "MotoGP" čempionāta priekšpēdējā posma kvalifikācijas braucieni, kas ne pārāk sekmīgi bija galvenajiem pretendentiem uz čempiona titulu. Pirmo starta vietu guva Horhe Martins, bet sezonas līderis Frančesko Banjaja piedzīvoja kritienu.

Divus posmus pirms sezonas beigām uz "MotoGP" titulu vēl kandidē četri sportisti. "Ducati" komandas pārstāvis Banjaja pēc iepriekšējā posma Austrālijā ir kļuvis par kopvērtējuma līderi, bet 14 punktus šobrīd zaudē Fabio Kvartararo no "Yamaha" vienības. Tāpat vēl cerības saglabā Aleišs Espargaro ("Aprilia") un Enea Bastianini ("Pramac Ducati").

Banjaja trešajā treniņā krita un bija spiests startēt pirmajā kvalifikācijā, taču viņam veiksmīgi izdevās iekļūt otrajā kārtā. Tomēr gan viņš, gan Espargaro otrajā kvalifikācijā piedzīvoja kritienus, paliekot devītajā un desmitajā vietā. Kvartararo tikmēr uzrādīja 12. rezultātu, kas ir viņa sliktākais sniegums kvalifikācijās šosezon.

No titula kandidātiem visaugstāk startēs Bastianini, kurš guva otro vietu, piekāpjoties tikai Martinam. No pole position ieguvēja viņš atpalika nepilnu pussekundi. Trešais ātrākais kvalifikācijā bija Marks Markess. Savukārt no otrās rindas rīt sacensībās Sepangas trasē startēs Marko Bedzeki, iepriekšējā posma uzvarētājs Alekss Rinss un Luka Marini.

Malaizijas posma sākums svētdien plkst. 10:00 no rīta pēc Latvijas laika.