Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Kārlis Reišulis Spānijā cīnās par uzvaru un finišē otrais

Juris Grīns
Juris Grīns

Kārlis Reišulis Spānijā cīnās par uzvaru un finišē otrais
Kārlis Alberts Reišulis. Foto: Mediacross

Kārlis Alberts Reišulis izcīnījis otro vietu Eiropas motokrosa čempionāta EMX125 klases posma otrajā braucienā Spānijā, bet tikmēr Jānis Mārtiņš Reišulis finišēja ceturtais un guva trešo vietu divu braucienu summā. Kārlis šo posmu pabeidzis ar piekto rezultātu divu braucienu summā.

Otrajā braucienā Madridē startu izcēla holandietis Ivano van Erps, otrajā vietā iekārtojās J.Reišulis, kamēr K.Reišulis drīz vien jau bija trešais. Piektajā aplī Kārlis pakāpās uz otro pozīciju, kamēr Jānis atkrita uz ceturto.

Turpinājumā, šķiet, K.Reišulis atdeva visu, lai pacīnītos par uzvaru. Viņam izdevās apdzīt "MJC Yamaha" komandas biedru Van Erpu, taču latviešu sportists izbrauca no trases un atkrita uz otro vietu. Pēc tam vēlreiz viņam izdevās tikt priekšā, bet atkal sekoja kļūda. Van Erps kļuva par uzvarētāju, K.Reišulis finišēja sešas sekundes tālāk, bet J.Reišulis palika ceturtais, pārspējot sezonas līderi Kasu Valku, bet piekāpjoties Markam-Antuanam Rosī.

Kā ziņojām iepriekš, pirmajā braucienā J.Reišulis ieņēma trešo vietu, bet K.Reišulis, pēc ne tik laba sākuma, aizcīnījās līdz sestajai vietai.

Posmā uzvaru izcīnīja Van Erps, bet trīs punktus viņam zaudēja gan Rosi, gan J.Reišulis un Valks, savukārt vēl par vienu punktu mazāk K.Reišulim.

Sezonas kopvērtējumā pēc četriem posmiem brāļi saglabājuši nemainīgas pozīcijas - Kārlis ir trešajā vietā, nu jau tikai trīs punktus aiz Alekša Fuerī, bet Jānis ierindojas ceturtajā pozīcijā. Līderis holandietis Valks gan gabaliņu priekšā visiem, bet līdz sezonas beigām atlikuši vēl pieci posmi.

Nākamais posms šīs klases braucējiem 4. un 5. jūnijā Francijā, Ernē trasē.

EMX125 otrais brauciens

VietaBraucējsMotociklsRezultāts
1.Ivano van ErpsYamaha15 apļi
2.Kārlis Alberts ReišulisYamaha+6.417
3.Marks-Antuāns RosīKTM+10.928
4.Jānis Mārtiņš ReišulisKTM+14.443
5.Kass ValksFantic+14.837
6.Matiss ValēnsGasGas+56.423

EMX125 posma kopvērtējums

VietaBraucējsMotociklsPunkti
1.Ivano van ErpsYamaha41
2.Marks-Antuāns RosīKTM38
3.Jānis Mārtiņš ReišulisKTM38
4.Kass ValksFantic38
5.Kārlis Alberts ReišulisYamaha37
6.Aleksis FuerīFantic34

EMX125 sezonas kopvērtējums

VietaBraucējsMotociklsPunkti
1.Kass ValksFantic165
2.Aleksis FuerīFantic138
3.Kārlis Alberts ReišulisLAT Yamaha135
4.Jānis Mārtiņš ReišulisKTM121
5.Ivano van ErpsYamaha120
6.Marks-Antuāns RosīKTM98
25.Uldis FreibergsHusqvarna17
40.Tomass ŠaicānsKTM7