Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jānim Reišulim trešā vieta EMX125 pirmajā braucienā Spānijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Jānim Reišulim trešā vieta EMX125 pirmajā braucienā Spānijā
Jānis Mārtiņš Reišulis. Foto: mxgp.com

Brāļi Reišuļi Spānijā aizvadījuši Eiropas EMX125 motokrosa čempionāta ceturtā posma pirmo finālbraucienu. Jānis Mārtiņš Reišulis finišu sasniedza trešajā vietā, savukārt Kārlis Alberts Reišulis ieņēma sesto vietu.

Kvalifikācijā K.Reišulis uzrādīja otro labāko rezultātu pirmajā grupā, savukārt J.Reišulis bija ne vien ātrākais otrās grupas braucējs, bet sasniedza arī kopumā ātrāko apļa laiku. Spānijā EMX125 klasē kvalificēties mēģināja arī Uldis Freibergs, taču viņš pirmās grupas rezultātos ieņēma priekšpēdējo, 24. pozīciju, līdz ar to netika pielaists finālbraucieniem.

Brāļiem no Latvijas pirmā brauciena sākums padevās ar mainīgām sekmēm. J.Reišulim iesākums bija labāks, pirmo apli viņš noslēdza sestajā pozīcijā, pēc otrā apļa jau bija ceturtais, savukārt ceturtajā aplī pakāpās uz trešo pozīciju. Šo vietu viņš noturēja līdz finišam.

K.Reišulis pirmā apļa noslēgumā bija tikai sešpadsmitais, taču arī kāpa arvien augstāk. Otro apli sportists pabeidza 12. vietā, trešajā aplī ielauzās vadošajā desmitniekā un bija jau devītais, savukārt līdz astotajam aplim bija nokļuvis piektajā pozīcijā. Dažus apļus pirms finiša gan viņu apdzina komandas biedrs Ivano van Erps, līdz ar to K.Reišulis finišēja sestais.

Startu izcēla Maksimilains Vāgners, taču līderis viņš bija tikai līdz trešajam aplim, kad vadību pārņēma Kass Valks. Aleksis Fuerī sākotnēji bija trešais, bet piektajā aplī jau bija aizcīnījies līdz vadībai, ko līdz finišam tā arī neatdeva. 13 sekundes finišā aiz francūža palika holandiešu braucējs Valks, bet J.Reišulis uzvarētājam pazaudēja 20 sekundes.

Otrais finālbrauciens tiks aizvadīts svētdienas rītā, ar startu plkst. 10:40 pēc Latvijas laika.

Pirms ceturtā posma K.Reišulis sezonas kopvērtējumā bija trešais, bet J.Reišulis ierindojās ceturtajā vietā.

EMX125 pirmā brauciena rezultāti:

VietaBraucējsValstsMotociklsRezultāts
1.Aleksis FuerīFrancijaFantic15 apļi
2.Kass ValksNīderlandeFantic+13.224
3.Jānis Mārtiņš ReišulisLatvijaKTM+20.531
4.Marks-Antuāns RosiFrancijaKTM+24.050
5.Ivano van ErpsNīderlandeYamaha+28.957
6.Kārlis Alberts ReišulisLatvijaYamaha+33.360
7.Matiss ValānsFrancijaGasGas+38.859
8.Juliuss MikulaČehijaKTM+41.130
9.Fransisko GarsijaSpānijaHusqvarna+42.167
10.Eliass EskandelsSpānijaGasGas+49.898