Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Smagu kritienu piedzīvo Aleksejeva / Rozenberga ekipāža (+video)

Juris Grīns
Juris Grīns

Smagu kritienu piedzīvo Aleksejeva / Rozenberga ekipāža (+video)
Lotārs Aleksejevs/Kristaps Rozenbergs
Foto: x99.lv

Aizvadītā nedēļas nogale bija sacensībām bagāta. Motokrosa komandas "x99/Slīterāni" sportisti paspēja startēt ne tikai Latvijā, bet arī Lietuvā un Nīderlandē. Arī šoreiz neiztika bez vietām uz pjedestāla un, diemžēl, arī ne bez sāpīgiem kritieniem.

Sestdien Lietuvā norisinājās kārtējais Lietuvas čempionāta posms kvadriem un blakusvāģiem. Šoreiz Lietuvā komandu pārstāvēja Uvis Vasiļenko & Kaspars Krievs. Pirms neilga laika Uvis iedzīvojās smagā traumā, pēc kuras ārsti sacīja, ka ir nepieciešamas vairākas operācijas. Uvis visnotaļ mīl motokrosu, jo sevi savest kārtībā solās tikai pēc sezonas beigām, un šobrīd nedomā sezonu pārtraukt.

"Ar Kasparu bijām uzbraukt, plecam nopirku šinu, iemaucu pretsāpju zāles un iet. Trampalīnos pie nosēdieniem sāp, bet tas tā," saka Uvis. Neskatoties uz sāpēm, vīri Lietuvā spēja izcīnīt 7. vietu gan braucienos, gan dienas kopvērtējumā.

Lietuvā startēja arī Kristaps Veinbergs, kurš izcīnija 3. vietu Q PRO klasē. „Sanāca ļoti labi abi starti – atrados kaut kur pa TOP 3. Trase bija salīdzinoši laba, tikai gribējās vairāk lielāku tramplīnu. Ar sacensībām esmu apmierināts.”

Savukārt sestdien, tepat Madonā, norisinājās Retro motokrosa posms. Pēc ilgāka pārtraukuma, trasē atgriezās Kristers Millers, startējot 4T 250 klasē. 1. braucienā nelielas tehniskas problēmas, kā dēļ brauciena laikā nācās nobraukt malā, bet neskatoties uz to – braucienā 2. vieta. 2. brauciens bez kļūdām un finišā 1. vieta, kas dienas beigās ierindoja Kristeru uz pjedestāla augstākā pakāpiena. 85cc klasē uz starta stājās Toms Virpačevs, kuram posmā 2. vieta.

Ne visai veiksmīgas sacensības šoreiz blakusvāģu ekipāžai – Lotāram Aleksejevam & Kristapam Rozenbergam. Kvalifikācijā puiši uzrādīja ātrāko apļa laiku, tuvāko rezultātu apsteidzot par 6,9 sekundēm, un arī 1. braucienā atradās līdera pozīcijās, kad piedzīvoja sāpīgu kritienu. Kritiena rezultātā smagi tika bojāts motocikls, bet esam pateicīgi, ka sportisti ir tikuši sveiki caurā vien ar smagiem sasitumiem. Vēlam ātru atveseļošanās procesu un gaidām puišus ātrāk atpakaļ uz starta!

Kritiena video: https://www.instagram.com/p/BFrAVu7...

Svētdien Nīderlandē, norisinājās pirmspēdējais Nacionālā čempionāta posms blakusvāģiem, kurā komandu pārstāvēja Bens Adriansens & Lauris Daiders un Kristofs Santermanss & Elvijs Mucenieks. Veiksmīgs posms Benam & Laurim, izcīnot 1. un 2. vietu braucienos, un, ierindojoties 2. vietā, ar vienādu punktu skaitu piekāpjoties vien Janam Hendriksam & Benam Van den Bogārtam.

Savukārt 6. vietu sacensībās izcīnīja Kristofs & Elvijs.

„Kādu laiku nebijām braukuši pa smiltīm, bet gāja labi. Laiks nelutināja, bet dienas izskaņā izdevusies diena. Braucienos izcīnījām 6. un 5. vietu, kas palīdzēja nostabilizēties čempionāta kopvērtējuma 3. vietā. Ceru, ka viņu izdosies nosargāt,” stāsta Elvijs.

Šobrīd Nīderlandes čempionāta kopvērtējumā Bens & Lauris ieņem līdera pozīciju, bet Kristofam & Elvijam – 3. pozīcija.

Nākamās sacensības jau šajā nedēļas nogalē Gulbenē, kur norisināsies Latvijas Čempionāta posms blakusvāģiem un kvadracikliem, un Latvijas Kausa sacensības.

Izmantotie resursi:
Jaunumi - x99

     [+] [-]

, 2016-05-25 17:41, pirms 8 gadiem
Čalim vajadzētu tomēr padomāt, vai ir vērts upurēt veselību, braucot pa septītajām vietām.