Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Lielbāržiem otrā vieta Nāciju kausa kvalifikācijas sacensībās

Juris Grīns
Juris Grīns

Lielbāržiem otrā vieta Nāciju kausa kvalifikācijas sacensībās
Daniels Lielbārdis/Bruno Lielbārdis. Foto: WSC

Daniels un Bruno Lielbārži izcīnījuši otro vietu kvalifikācijas sacensībās Nāciju kausa izcīņā blakusvāģu motokrosā, kamēr Jānis un Lauris Daideri savā braucienā bija sestie, bet Māris Rupeiks un Haralds Kurpnieks - septītie. Latvijas komanda dienas kopvērtējumā ieņem piekto vietu.

Brīvajos treniņbraucienos Čehijā, Loketas trasē A grupā brāļi Daideri uzrādīja ceturto labāko rezultātu, B grupā trešie bija Rupeiks/Kurpnieks, bet C grupā ātrākais laiks šī gada pasaules vicečempionu Lielbāržu ekipāžai.

Daideri A grupas kvalifikācijas sacensībās ierindojās sestajā vietā, kamēr pirmais finišēja 2024. gada pasaules čempions Marvins Vanlušens (Beļģija), kam uz šīm sacīkstēm piebiedrojies Robbe de Vēne. Otrie finišēja Francijas braucēji Kiljans Prunjē/Evans Prunjē, bet trešie bija Nīderlandes pārstāvji Koens Hermanss/Bens van den Bogārts.

"Starts nogulēts, tad bija labs uzrāviens, pirmajā līkumā aizgājām ceturtie, ilgi turējāmies," pēc finiša teica Jānis Daiders. "Ātra trase, sen nav braukts pasaules līmenī. Nebija viegli, bet izturējām."

Beļģijai uzvara arī B grupā, kur pirmie bija Deivijs Sanderss/Jarno Stēgmanss, otro vietu arī te ieņēma Francijs komanda, ar braucējiem Tomasu Hamāru/Matisu Huponu, bet trešie bija Igaunijas sportisti Markuss Normaks/Karls-Alberts Kasesalu. Latvijas pārstāvji Rupeiks/Liepiņš finišēja septītie, pilotam atzīstot, ka kantētājs trasē cieta no sāncenšu darbībām.

"Starts bija labs, viss bija labi, bet čaļi laikam mūs joprojām grib iznīcināt," sacīja Māris Rupeiks. "Braucām savās trajektorijās, apdzīt šajā trasē ir grūti, bet konkurenti riskē, lai tiktu garām un lec virsū, nedomādami par sekām. Redzēsim, kā Kasparam būs."

Brāļi Daideri, kā arī Rupeiks ar Liepiņu pasaules čempionātā jau labu laiku nestartē, bet viena no šī brīža pasaules vadošajām ekipāžām ir jaunie un talantīgie brāļi Lielbārži. Startējot C grupā, mūsu sportisti finišēja otrie, par četrām sekundēm piekāpjoties Lielbritānijas sportistiem Bretam Vilkinsonam/Džo Millardam. Trešajā vietā ierindojās Francijas komanda ar Avrī Genadī/Rofolfu Lebretonu.

Latvijas komanda pēc šīs dienas kopvērtējumā ieņem piekto vietu.

Finālbraucieni notiks svētdien. To sākums plkst. 12:00, 14:30 un 16:45.

A grupas kvalifikācijas brauciens:

B grupas kvalifikācijas brauciens:

C grupas kvalifikācijas brauciens:

Kvalifikācijas braucienu kopvērtējums: