Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Blakusvāģu pasaules čempions Vanlušens nākamgad atkal startēs kopā ar Musē

Juris Grīns
Juris Grīns

Blakusvāģu pasaules čempions Vanlušens nākamgad atkal startēs kopā ar Musē
Nikolā Musē un Marvins Vanlušens. Foto: FIM

Pēc vienas sezonas izlaišanas nākamgad blakusvāģu motokrosa pasaules čempionātā atkal startēs kantētājs Nikolā Musē, kurš pirms gada bija paziņojis par profesionālās karjeras beigšanu.

2023. gadā par pasaules čempioniem kļuva Marvins Vanlušens un Musē, tomēr kantētāju nomocīja veselības problēmas, kā dēļ viņš pieņēma lēmumu neturpināt karjeru, lai gan sākotnēji bija plānots startēt arī šogad. Beļģu pilots bija spiests meklēt sev jaunu līdzbraucēju un par tādu kļuva viņa tautietis Glens Jansenss.

Šosezon Vanlušens un Jensenss izcīnīja pasaules čempionu titulu, aiz sevis atstājot latviešus Danielu un Bruno Lielbāržus. Jensensam tas ir pirmais tituls karjerā. Savukārt tagad Vanlušens paziņojis, ka nākošgad atkal startēs kopā ar Musē.

Vanlušenam šogad izcīnītais tituls ir jau trešais. Pirmo reizi viņš par čempionu kļuva 2018. gadā, kad startēja pārī ar holandieti Benu van den Bogārtu. Līdz ar to visi trīs tituli iegūti katrs ar citu kantētāju.

Arī Musē ir trīskārtējs pasaules čempions. Pirmos divus titulus viņš izcīnīja ar franču pilotu Etjēnu Baksu 2017. un 2021. gadā.