Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latvijas blakusvāģu komanda izcīna sesto vietu Nāciju kausā

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijas blakusvāģu komanda izcīna sesto vietu Nāciju kausā
Foto: LaMSF

Latvijas komanda izcīnījusi sesto vietu Nāciju kausa sacensībās blakusvāģu motokrosā, kas notika Čehijā, Loketas trasē. Mūsu vadošajai ekipāžai Danielam un Bruno Lielbāržiem izdevās uzvarēt vienā no braucieniem, kamēr otrs tik sekmīgs neizvērtās.

Pirmajā sacīkstē startēja A un B grupu ekipāžas. Jānis Daiders/Lauris Daiders finišēja astotie, bet 13. vietā ierindojās citi veterāni - Māris Rupeiks/Kaspars Liepiņš. Uzvaru sasniedza Kiljans un Evans Prunjē (Francija), aiz kuriem ierindojās Koens Hermanss/Bens van den Bogārts (Nīderlande) un Marvins Vanlušens/Robbe de Vēne (Beļģija).

Brāļi Lielbārži, pirms nedēļas kļuvuši par pasaules vicečempioniem, nodemonstrēja lielisku veikumu otrajā Nāciju kausa braucienā (B un C grupas), kur guva uzvaru un tuvākos sekotājus Bretu Vilkinsonu/Džo Millardu (Lielbritānija) uzveica ar gandrīz pusminūtes pārsvaru. Trešie bija Deivids Sanderss/Jarno Stēgmanss (Beļģija). Savukārt Rupeiks/Liepiņš ieņēma 11. vietu, no uzvarētājiem atpaliekot apli.

Trešā sacīkste (A un C grupas) Lielbāržiem nebija tik veiksmīga un finišā astotā vieta, kamēr 11. vietā finišēja Daideru ekipāža. Uzvarēja Vanlušens/De Vēne, otrajā vietā Hermanss/Van den Bogārts, trešais - Vilkinsons/Millards.

Latvija komandu ieskaitē starp 12 dalībniecēm ierindojas sestajā vietā, kamēr uzvaru guva Nīderlande, aiz sevis atstājot Lielbritāniju un Franciju. Priekšā mūsējiem šogad arī Beļģija un Vācija, bet aizmugurē palika Igaunija.

Individuālajā vērtējumā uzvarēja Vanlušens/De Vēne, otrajā vietā Hermanss/Van den Bogārts, bet trešie - Vilkinsons/Millards. No Latvijas braucējiem ar sesto rezultātu visaugstāk ierindojās Lielbārži, desmitā vieta Daideriem.

1. brauciens:

2. brauciens:

3. brauciens:

Nāciju kopvērtējums:

Individuālais kopvērtējums:

     [+] [-]

, 2024-09-29 22:36, vakar
Kas Lielbāržiem notika trešajā braucienā? Potenciāls bija, pārliecinoši ātrākais apļa laiks. Bet pat uzvara trešajā braucienā nebūtu ļāvusi ielauzties trijniekā.