Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Brāļi Lielbārži: "Nāciju motokrosa sacensības aizvadītas ar dalītām sajūtām"

Juris Grīns
Juris Grīns

Brāļi Lielbārži: "Nāciju motokrosa sacensības aizvadītas ar dalītām sajūtām"
Foto: LaMSF

Lai gan blakusvāģu motokrosa braucēji Daniels un Bruno Lielbārži svētdien izcīnīja pārliecinošu uzvaru vienā no Nāciju kausa sacensībām, otrās tika piedzīvots kritiens, līdz ar to brāļi atzīst, ka nedēļas nogale pagājusi ar dalītām sajūtām.

Savas grupas finālbraucienos Čehijā, Loketas trasē notikušajās finālsacīkstēs svētdien brāļi pierādīja, ka ir ātrākie braucēji. Vienā no sacīkstēm (B+C grupa) tuvākie sekotāji finišā tika pārspēti par pusminūti. Arī otrajā braucienā (A+C grupa), kurā brāļi startēja, izdevās labs sākums, taču sekoja kritiens no pirmās pozīcijas un astotā vieta finišā.

"Sezonas noslēdzošās sacensības aizvadītas ar dalītām sajūtām," stāsta brāļi Lielbārži. "Pirmajā braucienā mums izdevās labs starts un pēc diviem apļiem jau atradāmies vadībā. Saglabājām labu ātrumu visu brauciena laiku un spējām izcīnīt uzvaru. Bijām motivēti atkārtot savu pirmā brauciena sniegumu arī otrajā braucienā un pēc tam, kad izcīnījām holeshot, izskatījās, ka tas varētu izdoties. Diemžēl, pēc pāris apļiem piedzīvojām kritienu, kurā mums virsū uzkrita mocis, līdz ar ko pagāja ilgs laiks līdz varējām atsākt braucienu. Braucienu atsākām no 15. pozīcijas un spējām finišēt astotie. Esam mazliet sasitušies, bet kopumā veseli. Diemžēl nespējām palīdzēt izcīnīt Latvijas komandai piekto vietu šajā Nāciju Kausā un šoreiz sestā vietā. Liels paldies izlases vadītājam Jānim Jegorovam, Latvijas Motosporta federācijai, komandai un faniem!"

Jau ziņots, ka Latvijas izlasi Nāciju kausā pārstāvēja arī Jānis un Lauris Daideri, kuri savos braucienos guva 8. un 11. vietu, kā arī Māris Rupeiks/Kaspars Liepiņš, kuri ierindojās 13. un 11. vietā. Uzvaru svinēja Nīderlandes komanda, aiz kuras ierindojās Lielbritānija, Francija, Beļģija, Vācija un Latvija, bet septītajā vietā palika Igaunija.

"Ir aizvadīts Pasaules Nāciju kauss blakusvāģu motokrosā, un mūsu puiši godam pārstāvējuši Latviju," vēsta Latvijas Motosporta federācija. "Viņi cīnījās ar mainīgajiem laika apstākļiem, trasi, tehnikas ķibelēm un traumām, tomēr spēja sasniegt augsto sesto vietu. Sakām lielu paldies viņiem par izturību un cīņas sparu! Pateicamies arī visiem atbalstītājiem un faniem trases malā — jūs esat lieliski un jūsu atbalsts ir nenovērtējams!"

1. brauciens:

2. brauciens:

3. brauciens:

Nāciju kopvērtējums:

Individuālais kopvērtējums: