Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Fevrs uzvar jau ceturtajā MXGP posmā pēc kārtas

Juris Grīns
Juris Grīns

Fevrs uzvar jau ceturtajā MXGP posmā pēc kārtas
Romēns Fevrs. Foto: mxgp.com

"Kawasaki" komandas franču braucējs Romēns Fevrs sasniedzis uzvaru pasaules motokrosa čempionāta Flandrijas posmā MXGP klasē. Viņam šī ir jau ceturtā uzvara pēc kārtas. MX2 klasē Lommelas trasē par posma uzvarētāju kļuva Jago Gērtss, kuram arī šī ir trešā uzvara pēc kārtas.

Pirmajā finālbraucienā sākotnēji vairākus apļus līderis bija kvalifikācijas sacīkstes uzvarētājs Glens Koldenhofs, bet ceturtajā aplī vadībā nokļuva Fevrs. Sacensību atlikušajā daļā Fevrs noturēja vadību un uzvarēja ar 13 sekunžu pārsvaru pār "Yamaha" braucēju Koldenhofu. Sezonas līderis Horhe Prado no "GasGas" nometnes sacīkstes sākumā bija atkritis uz sesto pozīciju, taču tika garām vairākiem konkurentiem un finišēja trešais.

Tieši Prado guva uzvaru otrajā braucienā, vadību pārņemot drīz pēc starta. Ilgu laiku otrajā vietā brauca Džeremijs Sīvers, kamēr Fevram sākums nepadevās labs un viņš bija atkritis pat uz otro desmitnieku. Desmitajā aplī Fevram izdevās ielauzties "Top 3", apli vēlāk tikt priekšā arī Sīveram, bet Prado uzvarēja ar sešu sekunžu pārsvaru. Trešais beigās finišēja Koldenhofs.

Fevrs posma kopvērtējumā pārspējis Prado ar divu punktu pārsvaru, bet Koldenhofs izcīnījis trešo vietu. Pasaules čempionāta kopvērtējumā MXGP klasē Prado gan ir tālu priekšā Fevram - abus tagad šķir 99 punkti. Tikmēr 50 punktus aiz Fevra seko Sīvers.

MX2 klasē cīņā par titulu atgriezies Jago Gērtss, kurš pirms kāda laika bija spiests divus posmus izlaist traumas dēļ un pazaudēja tobrīd ieņemto pirmo pozīciju. Lommelas trasē "Yamaha" pārstāvis ierindojās pirmajā vietā abos braucienos, kā rezultātā Gērtss uzvarējis trešajā posmā pēc kārtas. Abas reizes šodien otrais finišēja Lukass Kūnens, tāpat abos braucienos trešais bija Simons Langenfelders.

Sezonas līderis Andreā Adamo pēc ne tik sekmīga otrā brauciena šo posmu pabeidza septītais. Gērtss tagad pakāpies uz otro vietu, apsteidzot Kaju de Volfu, un no līdera atpaliek vairs tikai 13 punktus. De Volfs pirmo braucienu nepabeidza un otrajā nepiedalījās, līdz ar to kopvērtējumā zaudējis daudz punktus Adamo un Gērtsam.

Pasaules čempionāta sezona turpināsies jau 30. jūlijā Somijā, Vantā trasē.

MXGP posma kopvērtējums:

MXGP sezonas kopvērtējums:

MX2 posma kopvērtējums:

MX2 sezonas kopvērtējums:

     [+] [-]

, 2023-07-23 22:13, pirms gada
Kamēr Prado tik stabils nekādas inteigas par titulu.

     [+] [-]

, 2023-07-24 08:52, pirms gada
Šī ir 4tā uzvara pēc kārtas Romānam, uzvarēja abos Indonēzijas posmos, pēc tam Čehijā un tagad Beļģijā.

Jonasam kkad drīz arī jābut jau atpakaļ.