Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Martins pēdējo apļu cīņā pārspēj Binderu un Banjaju uzvar "MotoGP" posmā

Agris Suveizda

Martins pēdējo apļu cīņā pārspēj Binderu un Banjaju uzvar "MotoGP" posmā
Horhe Martins. Foto: Zumapress.com/Scanpix

LETA--AFP. Spānijas motosportists Horhe Martins svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motošosejas čempionāta 17.posma - Taizemes "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā "MotoGP" klasē, pēdējos apļos uzveicot Bredu Binderu un kopvērtējuma līderi Frančesko Banjaju.

Sestdien sprintā uzvarējušais Martins ("Prima Pramac") bija vadībā lielu daļu sacīkstes, taču 22.aplī zaudēja līderpozīciju Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) motosportistam Binderam ("Red Bull KTM"), bet turpat aiz muguras sekoja itālis Banjaja ("Ducati Lenovo").

Pēdējos apļos starp šo trijotne izvērtās spraiga cīņa par līderpozīciju, bet beigās pārāks pār saviem sāncenšiem bija Martins. Binders finišēja otrais, taču par to, ka pēdējā aplī pārbrauca pāri trasi norobežojošai līnijai, zaudēja vienu pozīciju, uz goda pjedestāla otrā augstākā pakāpiena kāpjot Banjajam. Nepilnas divas sekundes pēc labāko trijnieka finišēja itālietis Marko Beceki ("Mooney VR46").

Pēc 17 no 20 posmiem Banjaja ar 389 punktiem ir vadībā, par 13 punktiem apsteidzot Martinu, bet trešais ar 310 punktiem ir Beceki. Pērn pirmo reizi karjerā par čempionu kļuva Frančesko Banjaja.

Izmantotie resursi:
LETA