Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jaunajā "MotoGP" sezonā būs 22 sacīkstes

Emils Ozerinskis

Jaunajā "MotoGP" sezonā būs 22 sacīkstes
Frančesko Banjaja. Foto: EPA/Scanpix

LETA--AFP. Pasaules motošosejas čempionāta prestižākajā "MotoGP" klasē 2024. gadā ar 22 posmiem tiks aizvadīts rekordliels sacensību skaits, Aragonas "Grand Prix" izcīņai atgriežoties "MotoGP" apritē, bet Kazahstānai sarīkojot savas pirmās sacīkstes, liecina trešdien publicētais sacensību kalendārs.

Aragonas Lielās balvas izcīņa, kas pirmo reizi norisinājās 2010.gadā, šogad netika iekļauta programmā, bet Kazahstānas sacīkstes ir iekļautas posmu sarakstā. Šogad jaunajā Sokolas trasē jau bija paredzēta sacensību debija, taču būvniecības aizkavēšanās noveda pie posma atcelšanas.

Kazahstānas "Grand Prix" izkrišana no kalendāra nozīmē, ka 2023.gada grafikā paliek 20 sacīkstes - tikpat cik 2022.gadā.

Aragonas "Grand Prix" atgriešanās kalendārā nozīmē, ka Spānijā kopā ar posmiem Heresā, Barselonā un Valensijā notiks četras sacīkstes.

Indijas "Grand Prix", kur nedēļas nogalē notikušās debijas sacensības par spīti bažām par sacensību drošību noritēja veiksmīgi, arī ir iekļauta 2024.gada kalendārā.

Sezona sāksies 10.martā Katarā, un, sportistiem paviesojoties Tuvajos Austrumos, Eiropā, Ziemeļamerikā, Dienvidamerikā, Āzijā un Austrālijā, 17.novembrī beigsies Valensijā.

Trase Ungārijas pilsētā Balatonfekajārā būs rezerves trases statusā.

2023.gada čempionātā pēc 13 no 20 posmiem ar 292 punktiem vadībā ir pašreizējais čempions itālis Frančesko Banjaja, par 13 punktiem apsteidzot spāni Horhi Martinu un par 44 punktiem - Itālijas motobraucēju Marko Beceki.

Izmantotie resursi:
LETA