Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Baksa/Stupeļa ekipāžai otrā vieta Vācijas "Grand Prix"

Baksa/Stupeļa ekipāžai otrā vieta Vācijas "Grand Prix"
Etjēns Bakss/Kaspars Stupelis
Foto: Julien Fouche

Pasaules čempionātā motokrosā blakusvāģu ekipāžām šodien Vācijas "Grand Prix" izcīņu ar otro vietu noslēdza Kaspars Stupelis, kurš duetā ar beļģi Etjēnu Baksu abos braucienos piekāpās vienīgi kopvērtējuma līderiem Benam Adriaensenam un Benam van den Bogārtam.

Kvalifikācijā Etjēns Bakss un Kaspars Stupelis palika tikai piektie savā grupā, taču sacensībās divreiz prata finišēt otrajā pozīcijā. Finālbraucieniem kvalificējās arī Elvijs Mucenieks, kurš duetā ar Janu Hendriksu – pirmajā braucienā Hendrikss/Mucenieks palika trešie, bet otrajā braucienā Beļģijas un Latvijas duetam tik labi vairs nesekmējās, kopumā sacensības noslēdzot 11.vietā.

Kopvērtējumā vadību saglabā Bens Adriaensens un Bens van den Bogārts – šodien izcīnītie 50 punkti ļauj vēl vairāk nostiprināt pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem. Otrajā vietā ir Baksa/Stupeļa ekipāža, kas pakāpās no ceturtās pozīcijas. Hendriksam/Muceniekam šodienas neveiksme nozīmē atkāpšanos no otrās uz ceturto vietu kopvērtējumā.

Nākamais posms paredzēts 3.augustā Igaunijā, bet 10.augustā čempionāta dalībnieki ieradīsies Latvijā uz sacensībām Ķegumā. Pēc Latvijas "Grand Prix" izcīņas notiks vēl trīs posmi, bet čempionāts noslēgsies 21.septembrī Vācijā.






Vācijas "Grand Prix" rezultāti divu braucienu summā

VEkipāžaValstsMotociklsPunkti
1.B.Adriaensens/B.Van den BogārtsB/NLWSP/Husqvarna50
2.E.Bakss/K.StupelisNL/LVWSP/Zabel44
3.V.Žiro/N.MusēFR/FRWHT/KTM38
4.S.Brauns/Dž.ČemberlensGB/GBWSP/Zabel33
5.D.Vilemsens/R.BakssNL/NLWSP/Zabel31
6.Dž.Van Daele/T.SmenikssB/BWHT/Zabel30
11.J.Hendrikss/E.MucenieksB/LVWSP/KTM20

Finālbraucienos startēja 30 ekipāžas

Pasaules čempionāta kopvērtējums

VEkipāžaValstsMotociklsPunkti
1.B.Adriaensens/B.Van den BogārtsB/NLWSP/Husqvarna224
2.E.Bakss/K.StupelisNL/LVWSP/Zabel190
3.S.Brauns/Dž.ČemberlensGB/GBWSP/Zabel182
4.J.Hendrikss/E.MucenieksB/LVWSP/KTM170
5.V.Žiro/N.MusēFR/FRWHT/KTM160
6.D.Vilemsens/R.BakssNL/NLWSP/Zabel137

Izmantotie resursi:
 Sidecar Motocross Racing - WorldWide