Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Neijam piektā vieta EČ kvadriciklu klasē, blakusvāģu cīņas šodien atceltas

Juris Grīns
Juris Grīns

Kamēr pasaules čempionāta blakusvāģu motokrosa kvalifikācijas sacensības noslēdzošajā posmā Itālijā organizatorisku apsvērumu dēļ šodien tika atceltas, Eiropas čempionāta kvadriciklu motokrosa izšķirošās cīņas jau aizvadītas. Kārlis Neija otrajā braucienā guva ceturto vietu, bet sezonu noslēdzis piektajā pozīcijā.

"Crossodromo La Colla" trasē šodien bija plānotas blakusvāģu motokrosa pasaules čempionāta noslēdzošā posma kvalifikācijas sacīkstes, kurās Daniela Lielbārža un Bruno Lielbārža ekipāža būtu startējusi B grupā. Pirms pēdējā posma latvieši kopvērtējumā ir otrie, ar nelielām izredzēm izcīnīt titulu.

Tomēr tika paziņots, ka šodien blakusvāģi trasē nedosies. Iemesls tam ir tāds, ka galvenajam ārstam nav attiecīgās akreditācijas, kas nozīmē, ka sportisti, gadījumā, ja kaut kas atgadītos, nesaņemtu apdrošināšanu. Tā kā uz Eiropas čempionātu kvadricikliem attiecas citādi noteikumi, to braucēji šodien jau aizvadīja finālsacīkstes.

Kārlis Neija pirms tam notikušajā kvalifikācijas treniņā sasniedza astoto rezultātu, taču, diemžēl, neizgāja uz starta pirmajā braucienā. Otrajā latviešu sportists piedalījās, pat izcēla startu un kādu laiku bija vadībā, bet finišā izcīnīja augsto ceturto vietu.

Šajā posmā Neijam 12. rezultāts, bet sezonas kopvērtējumā no sestās vietas izdevies pacelties uz piekto, kurā arī noslēgts čempionāts.

Pirmajā sacīkstē uzvaru svinēja vācietis Manfrēds Cīnekers, bet, finišējot otrajā vietā, Eiropas čempiona titulu nodrošināja brits Harijs Vokers. Otrajā sacīkstē uzvarēja itālis Patriks Turīni, bet Vokeram šoreiz trešā vieta.

Blakusvāģu klasē finālsacīkstes notiks svētdien.