Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Sabulis: "Sportiskais gars joprojām ir, tāpēc šis ir labs pieteikums"

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Sabulis: "Sportiskais gars joprojām ir, tāpēc šis ir labs pieteikums"
Kārlis Sabulis. Foto: Stiprsfoto

13. un 14. maijā Madonā, motoparkā “Smeceres sils” notika Baltijas čempionāta un kausa pirmais posms, Latvijas čempionāta un kausa otrais posms enduro “Madona 2023”, kā arī Igaunijas čempionāta un kausa trešais posms, Lietuvas čempionāta un kausa otrais posms enduro.

E3 klasē ātrākais bija Nerimantas Jucius no Lietuvas, bet otrajā vietā finišēja Kārlis Sabulis (“Motosports Racing Team”). Tikmēr klubu komandu ieskaitē ar 111 punktiem uzvarēja “Motosports Racing Team” – Kārlis Sabulis, Lauris Ermanis, Markuss Daniels Jauntirāns un Edgars Siliņš.

Atgādināsim, ka savā debijas enduro posmā, kas notika 1.aprīlī Ķesterciemā, “Bušu karjerā”, profesionālais motokrosa braucējs, vairākkārtējais Latvijas čempions motokrosā Kārlis Sabulis izcīnīja uzvaru EGP klasē.

Pēc izvadītajām sacensībām Kārlis atzina, ka pēc šī posma sajūtas bija labas, kā arī bija jūtams nogurums. ''Bija divas garas sacensību dienas. Neierasts formāts. It kā divu dienu pasākums, bet formāts savādāks. Neteikšu, ka garāks, bet uz motocikla tika pavadīts salīdzinoši ilgs laiks, ilga braukšana. Tas nogurdināja. Teiktu, ka vairāk morāli nekā fiziski,'' iesāk Kārlis Sabulis.

''Pirmajā dienā jutos labi, bet laikam biju par daudz satrakojies. Trases pirmais krosa tests man iedeva pārliecību, bet tajā pašā laikā aizmirsu padomāt, ka mežā ir jābūt piesardzīgākam un ekstrēmajā testā jābūt precīzākam, lecot pāri baļķiem un riepām. Pirmajā dienā pieļāvu vairākas kļūdas, uzvarēju savu klasi, bet nebiju līdz galam apmierināts.''

Otrajā dienā profesionālais motosportists veica kļūdu labojumu un saprata, kur jāpieliek un jāpastrādā ar sevi vairāk. Viss bija labi līdz beidzamajam testam, beidzamajām trim minūtēm. ''Iesāku ļoti labi. Zināju, ka sekundi priekšā ir lietuvietis Nerimantas Jucius (“Beta Lietuva”), aizvadīju testu labi, līdz brīdim, kad pieļāvu paviršu kļūdu, aizķēru kāju aiz “špūres” un nokritu no motocikla. Tajā kritienā pazaudēju vairāk nekā 10 sekundes. Beigās tā kā vinnēju testus attiecībā pret Jucius laiku, bet pussekundes nebija gana, lai uzvarētu arī kopvērtējumu. Līdz ar to piekāpos lietuvietim un paliku otrais.''

''Sportiskais gars joprojām ir, bet baigi nepārdzīvoju. Šī bija tikai otrā reize enduro formātā, enduro trasē, uz enduro motocikla, bez jebkādiem treniņiem. Teiktu, ka šis ir labs pieteikums, lai es varētu šosezon normāli braukt. Šādi pat vienkārši vēlos baudīt šo sportu, laba komanda apkārt, “forši” cilvēki. Ir prieks būt tādā komūnā un palīdzēt gan “Motosports Racing Team” komandai, gan arī, ja sanāk uzkāpt uz pjedestāla individuāli,” nobeidz Kārlis Sabuli, kurš šī gada sākumā paziņoja, ka noslēdz profesionāla motosportista karjeru un ka viņš plāno koncentrēties jauno braucēju trenēšanai.