Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Lutriņos aizvadītas Latvijas kausa "Cross Country" moto sacensības

Juris Grīns
Juris Grīns

Lutriņos aizvadītas Latvijas kausa "Cross Country" moto sacensības
Foto: no "MX Saldus" arhīva

Aizvadītajā nedēļas nogalē Saldus novada Lutriņos ceturto gadu pēc kārtas norisinājās Latvijas kausa "Cross Country" sacensības.

Šogad tajās piedalījās vairāk nekā 100 dalībnieku, kas sacentās dažādās klasēs, demonstrējot gan tehniskās prasmes, gan izturību. Sacensības izcēlās ar dalībnieku atsaucību, saglabājot stabilu dalībnieku skaitu, līdzīgi kā iepriekšējos gados.

Šo gadu sacensības ietekmēja lielais sausums, kas radīja putekļus trasē, apgrūtinot sportistiem sacensību gaitu. Kā norāda sacensību organizatori: "Tas ir "Cross Country" – sporta veids, kas izaicina gan sportistu fiziskās spējas, gan spēju tikt galā ar dabas apstākļiem."

Viena no sacensību papildus aktiviātēm bija dalībnieku tālie lēcieni, kas izraisīja lielu sajūsmu skatītāju vidū. Solo klasē Emīls Ivanovs (#731) izcēlās ar iespaidīgu lēcienu, sasniedzot 31,8 metrus, savukārt Lennarts Kīvits (#22) kvadriciklu ATV klasē veica 13 metru lēcienu. Kvadri Open klasē Aivis Graudiņš (#95) pārspēja citus ar 16 metru lēcienu.

Organizatori izsaka pateicību visiem dalībniekiem un apmeklētājiem: "Paldies visiem sportistiem un skatītājiem, kas bija ieradušies uz šo posmu. Jau sākam plānot nākamā gada sacensības, kas būs piektais gads, un tajās plānojam dažādus papildus pasākumus, lai padarītu šo sacensību posmu vēl aizraujošāku."

Pilni sacensību rezultāti: https://speedhive.mylaps.com/events...