Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"Smeceres silā" notiks Baltijas čempionāta noslēdzošais posms enduro

Juris Grīns
Juris Grīns

"Smeceres silā" notiks Baltijas čempionāta noslēdzošais posms enduro
Foto: Māris Stiprais

Jau 5. un 6. oktobrī Madonā, "Smeceres silā" norisināsies Baltijas čempionāta fināla posms, kurš būs arī Latvijas un Igaunijas čempionāta pēdējais posms enduro.

Madonas trase lielai daļai enduro braucēju ir labi zināma. Tā ir interesanta, tās reljefs, meža takas, pārbraucieni, uzbraucieni kalnā un nobraucieni, nevienu neatstāj bez īpašām un ekstrēmām sajūtām. Ir gaidāmas nelielas izmaiņas šajā gadā viens tests norisināsies ierastajā vietā Madonas mototrasē, bet otrs būs pārbrauciena vidū, kas būs pilnīgi jauns, kā arī sagaidāmas nelielas izmaiņās pārbraucienā.

Braucējiem ir jārēķinās arī, ka ir mainīts dalībnieku parka atrašanās vieta, tas vairāk neatradīsies ierastajā mototrases teritorijā, bet gan “Smeceres Sila” sporta un atpūtas bāzē.

Latvijas Motosporta federācijas enduro komisijas vadītājs Kaspars Ērkulis pastāstīja, ka Baltijas čempionāts enduro Madonā jau notiek daudzus gadus, un ir viens no sarežģītākajiem posmiem kalendārā. Veiksmīga sadarbība ar kaimiņvalstu enduro komisijām un spēcīga konkurence katrā Baltijas čempionāta posmā, vēl vairāk padara šo sacensību par īpašu izaicinājumu visiem sportistiem.

Organizators par gaidāmo Baltijas čempionāta noslēguma posmu :"Jau šajā nedēļas nogalē startēs noslēdzošais Baltijas čempionāta posms Enduro “Madona 2024”. Šogad esam veikuši dažas izmaiņas trasē. Sākotnēji, bāzes vieta šoreiz būs sporta un atpūtas centrā “Smeceres sils”, nevis kā ierasts Madonas mototrasē. Esam arī izveidojuši jaunu testu, kas atrodas pārbrauciena vidus posmā, veidots kā pļavas tests ar reljefu. Otrs tests tradicionāli būs Madonas mototrasē. Šogad, veidojot trasi, vairāk koncentrējamies uz klasiskajām enduro vērtībām. Trase būs nedaudz vieglāka nekā citos gados, neiekļaujot super enduro elementus un nelietojot lielos kalnus, lai ļautu tiem atjaunoties dabīgā veidā. Tādējādi mazāk pieredzējušie sportisti nevajadzētu nobīties — šī gada trase būs patīkama un baudāma braukšanai. Mēs arī, sadarbībā ar mūsu ilggadējo partneri Stokker, esam sagatavojuši izcilas balvas laureātiem. Aicinām visus uz Madonu 5. un 6. oktobrī, lai izbaudītu klasisko enduro! Paldies Madonas novads par sadarbību un atbalstu enduro sportam daudzu gadu garumā "

Izmantotie resursi:
lamsf.lv