Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Akselsona/Neilanda šosejas blakusvāģu ekipāža iekaro pjedestālu Francijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Akselsona/Neilanda šosejas blakusvāģu ekipāža iekaro pjedestālu Francijā
Tomasa Akselsona un Arta Neilanda ekipāža. Foto: publicitātes

Zviedrijas un Latvijas apvienotā šosejas blakusvāģu komanda ar braucējiem Tomasu Akselsonu (Tomas Axelsson) un Arti Neilandu aizvadījusi jaunās sezonas pirmās sacensības. "Northern Sidecar Cup" seriāla pirmajā posmā Francijā abos braucienos ekipāžai izdevās iekļūt vadošajā trijniekā.

"Pēc ziemas gatavošanās darbiem 2023. gada sezona sākās Francijā, Croix-en-Ternois trasē," portālam Sportacentrs.com pastāstīja ekipāžas kantētājs Artis Neilands. "Optimisma pilni pirmajā kvalifikācijā, par pārsteigumu sev pašiem, uzrādījām otro labāko laiku, kas palika nemainīgs arī pēc otrās kvalifikācijas."

Startējot no otrās pozīcijas, pirmā brauciena startā Neilands/Akselsons pārņēma līderpozīciju, bet vēlāk piekāpās galvenajiem sāncenšiem, finišējot otrajā vietā. Otrā brauciena sākumā risinājās spraigi notikumi, ekipāžai zaudējot pozīcijas. Izdevās aizcīnīties līdz otrajai vietai, taču pēc tam atkal nācās atkrist uz trešo. Lai gan sportisti centās atgūt otro vietu, laika bija par maz un finišs sasniegts trešajā vietā.

"Pirmajā sacīkstē padevās labākais starts un pirmajā līkumā iebraucām kā līderi," stāsta Artis Neilands. "Pēc dažiem apļiem korekti piekāpāmies konkurentiem un nosargājām otro pozīciju līdz sacensību beigām. Otrās sacīkstes starts bija ļoti intensīvs, kas izspieda mūs ārā līdz septītajai pozīcijai. Ātra reaģēšana, veiksmīga apdzīšana un aizcīnījāmies līdz otrajai pozīcijai. Divus apļus pirms finišam par vienu vietu piekāpāmies, bet uzstādījām ātrāko apļa laiku un esam pilnībā apmierināti ar pirmo sezonas sasniegumu."

1. brauciens:

2. brauciens:

Pilni rezultāti: https://results.ris-timing.be/vites...

Akselsona/Neilanda ekipāža šogad plāno aizvadīt pilnu "Northern Sidecar Cup" sezonu, kuras otrais posms norisināsies 6. un 7. maijā Nīderlandē, Hengelo trasē. Savukārt jau no 21. līdz 23. aprīlim komanda ieplānojusi dalību "International Sidecar Cup" sacensībās, kas notiks Čehijas pilsētā Brno.

Sezonas kopvērtējums: