Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Vinniņš kļūst par Baltijas un Latvijas čempionu motošosejā

Juris Grīns
Juris Grīns

Vinniņš kļūst par Baltijas un Latvijas čempionu motošosejā
Ivo Vinniņš. Foto: Antons Gojs

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 7.-8. septembrī, Igaunijā, ”Porsche ring” trasē notika Baltijas un Latvijas motošosejas čempionāta pēdējā posma sacensības, kurās Ivo Vinniņš (“Motosport racing club”) nodrošināja sev Baltijas un Latvijas čempiona titulu prestižajā Superbike klasē.

”Sajūtas dalītas, jo tika izpildīts primārais uzdevums nobraukt tā, lai sanāktu kopvērtējumā pirmā vieta, taču neizdevās izcīnīt uzvaru sacensībās. Joprojām kaut kas pietrūkst sacensību startos, amizanti šogad visās Baltijas čempionāta sacensībās esmu startējis no pirmās pozīcijas, bet uzvarēt tā arī nav izdevies. Startā Hanno Velts nedaudz sāka spiesties virsū dēļ kā nedaudz atmetu gāzi, protams ka pārējiem braucējiem ielūgumus nevajadzēja un vairāki braucēji pirms pirmā līkuma aizgāja garām, protams ka visiem vietas nepietika un viens sportists krita kā rezultātā izvairoties no viņa atkritu uz septīto vietu un atkal varēju parūpēties par interesantu sacīksti skatītājiem un finišu sasniegt trešajā vietā,” stāsta Ivo Vinniņš.

B1200 klases līderis Dāvis Briedis (Privāti) pieļaujot kļūdu, finišēja kā sestais, bet Alfrēds Lazdiņš (”SFRT Motorsports”) ieguva trešo vietu. Arī šī gada C1200 klases debitants Matīss Šķensbergs (Privāti) neatlaidīgā cīņā izcīnīja trešo vietu, bet Ulvis Goldbergs (”SFRT Motorsports”) neskatoties uz treniņdienā piedzīvoto kritienu ieņēma piekto vietu.

”Sacensībās gāja ļoti labi. Treniņos vakar braucu ar pavecākām riepām, lai saprastu vairāk moci. Šodien uzliku jaunas riepas un tad varēju parādīt savu labāko. Kvalifikācija bija diezgan grūta, jo bijām daudz braucēju un nevarēju atrast brīvu vietu, kur kārtīgi izbraukt. Cīņa bija visu sacensību garumā ar otro vietu, bet pēdējos divos apļos sanāca daudz kļūdīties, tādēļ beigās izdomāju labāk neriskēšu un palikšu trešais,” savos iespaidos dalās Matīss Šķensbergs.

Savukārt C600 klasē Ritvars Dortāns (Privāti) ierindojās trešajā, bet tūlīt aiz viņa ceturtajā vietā palika mūsu dāma Sabīne Koklačova (Privāti).

”Sajūtas šodien atbilstošas, bija viens interesants moments startā, kad priekšā bija divi motocikli un bija jāpieņem izvēle braukt tieši caur viņiem un potenciāli tikt saspiestam vai braukt apkārt, izlēmu noriskēt un tad bija diezgan tuvu, gandrīz vai saspieda mani, bet tomēr kaut kā tiku cauri. Beidzot arī kāds progress priekš manis sāk rasties, jo diezgan ilgi biju iestrēdzis uz vienu laiku, bet šajā nedēļas nogalē sanāca,” stāsta Ritvars Dortāns

”Sacensību rezultāti ir interesanti, kas nesīs izmaiņas sezonas kopvērtējumā. Kuplais C klases dalībnieku skaits ļauj cerēt, ka nākamgad varētu sagaidīt daudz vairāk braucējus B1200 un Superstock 600 klasēs. Latviešu sportisti vienmēr sagādā izaicinājumus. Ivo Vinniņš bija viens no braucējiem, no kura varēja gaidīt cīņu par vietu uz pjedestāla un viņam tas izdevās, iegūstot trešo vietu, nodrošināja sev Baltijas čempiona titulu Superbike klasē. Arī pārējās klasēs latvieši parādīja labus rezultātus. Sabīnei Koklačovai pietrūka nedaudz līdz trešajai vietai. Prieks, ka sacensībās piedalās arī dāmas. Esmu priecīgs par rezultātiem, lai gan visa sezona bija diezgan sarežģīta, ar smagu iesākumu, bet tuvojoties sezonas noslēgumam jūtos nedaudz atguvies no tā un esmu gatavs turpināt iesākto jaunajā sezonā,” saka Baltijas čempionāta pasākuma organizators Adomas Dautartas.

Informāciju sagatavoja:
Linda Rūba-Vinniņa (LaMSF motošosejas pārstāve)

     [+] [-]

, 2024-09-10 08:06, pirms nedēļas
Tas tak skaidrs, ka ar tādu uzvārdu jāvinnē!