Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Dāvis Briedis izcīna uzvaru Igaunijas "Grand Prix" motošosejas sacīkstēs

Juris Grīns
Juris Grīns

Dāvis Briedis izcīna uzvaru Igaunijas "Grand Prix" motošosejas sacīkstēs
Ulvis Goldbergs, Ivo Vinniņš un Dāvis Briedis. Foto: Linda Rūba-Vinniņa

Sestdien, 10. augustā, Pērnavā, "Porsche ring" trasē Igaunijas "Grand Prix" ietvaros tika aizvadīts arī Latvijas čempionāta trešais un Igaunijas čempionāta ceturtais posms motošosejā.

Skanot Latvijas himnai, uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa mūsu B1200 klases braucējs Dāvis Briedis (privāti). “Pavadītas trīs garas dienas trasē. Šis sacensību formāts atšķīrās no tā, pie kāda bijām pieraduši Baltijas čempionātā. Katrai dienai vajadzēja noskaņoties uzreiz. Vislabāk tas izdevās kvalifikācijā, kurā arī trases apstākļi ļāva uzbraukt personīgo apļa rekordu (1:17.95), kas deva trešo starta pozīciju starp Superbike braucējiem. Par to īpaši liels prieks. Kārtējā lieliskā pieredze, kas noderēs nākamgad, startējot pilnvērtīgi Superbike klasē,” stāsta Dāvis Briedis.

Prestižajā Superbike klasē starp ātrākajiem Igaunijas motosportistiem otro vietu izcīnīja Ivo Vinniņš (“Motosport racing club”). “Lieliski aizvadītas sacensības, kurās bija jāiespringst. Pēc iepriekšējā posma Lietuvā, motocikla sajūgā tika atklāts nopietns defekts, kurš bija steidzami jālabo, jo laika bija maz. Tomēr viss izdevās un ar jauno sajūgu šosezon beidzot izdevās starts. Pirmajos pāris apļos bija jātiek garām vēl labāk startējušajam igauņu braucējam Sander Telve. Pēc tam bija tikai jānobrauc drošā tempā pārējie apļi un jāfinišē. Tā kā sacensībām bija pieteicies arī Hannes Soomer, Igaunijas ātrākais braucējs un vienīgais no Baltijas valstīm, kurš brauc pasaulē ļoti augstā līmenī, pirmā vieta, varētu teikt, bija rezervēta,” stāsta Ivo Vinniņš.

Diemžēl C1200 klases braucienā kritienu piedzīvoja Latvijas čempionāta kopvērtējuma līderis Edgars Krūmiņš (privāti) un no tālākās dalības sacensībās izstājās, bet Ulvis Goldbergs (”SFRT Motorsports”) izcīnīja trešo vietu.

“Pateicoties treniņu dienai pirms sacensībām, kvalifikācijā izdevās uzstādīt trešo labāko laiku, kuru arī startā izdevās noturēt. Pēc cita sportista kritiena izdevās nonākt otrajā pozīcijā, bet diemžēl neizdevās to nosargāt. Rezultātā finišēju trešajā vietā. Kopumā ļoti pozitīvi pārsteidza, kā pasākums ir noorganizēts un arī tā apjoms, kur varēja redzēt formulas, leģendas un citus iespaidīgus auto,” stāsta Ulvis Goldbergs.

Superstock 600 klases braucējs Normunds Kazušs ieņēma sesto vietu.

Nākamās motošosejas sacensības, kas būs Baltijas un Latvijas motošosejas čempionāta noslēguma posms, notiks 7.- 8. septembrī šajā pašā “Porsche ring” trasē, Igaunijā.