Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Stupeļa un Mucenieka ekipāžām pirms Ķeguma posma pjedestāls Igaunijā

Stupeļa un Mucenieka ekipāžām pirms Ķeguma posma pjedestāls Igaunijā
Etjēns Bakss/Kaspars Stupelis
Foto: sidecarteam.baxkoperenzinkspecialist.nl

Pasaules čempionāta motokrosā blakusvāģu ekipāžām šodien labi rezultāti latviešu pārstāvētajām ekipāžām. Etjēns Bakss ar kantētāju Kasparu Stupeli Igaunijas posmā palika otrie, savukārt Jans Hendrikss un Elvijs Mucenieks ieņēma trešo vietu.

Pirmajā braucienā uzvaru izcīnīja kopvērtējuma līderi Bens Adriaensens un Bens van den Bogārts, otrie palika Jans Hendrikss un Elvijs Mucenieks, savukārt trešo vietu ieņēma Etjēna Baksa un Kaspara Stupeļa ekipāža. Otrajā braucienā Adriaensena/Van den Bogārta dominanci pārtrauca Bakss/Stupelis, kuri izcīnīja uzvaru. Trešajā vietā palika Hendrikss/Mucenieks.

Šīs trīs ekipāžas līdz ar to arī sadalīja vietas uz pjedestāla kopējā posma ieskaitē. Uzvarēja Adriaensens un van den Bogārts, otrajā palika Bakss/Stupelis, bet trešajā – Hendrikss/Mucenieks. Pirmajā braucienā startēja arī Modris Štelle un Artūrs Linters, kuri ieņēma 26.vietu un palika bez punktiem.

Pēc čempionātā sestā (no 10) – Igaunijas – posma situācija kopvērtējumā gan nav būtiski mainījusies. Drošā vadībā joprojām ir Adriaensens/Van den Bogārts, pēc tam seko Bakss/Stupelis. Hendriksa/Mucenieka ekipāža saglabā ceturto vietu, tiesa, trešajā vietā esošie briti Brauns/Čemberlens ir tikai četru punktu attālumā.

Nākamajā nedēļas nogalē pasaules čempionāta posms notiks Latvijā, Ķeguma motocentrā "Zelta Zirgs". Šobrīd starta Ķegumā ir saņemts 43 ekipāžu pieteikums.

Vācijas "Grand Prix" rezultāti divu braucienu summā

VEkipāžaValstsMotociklsPunkti
1.B.Adriaensens/B.Van den BogārtsB/NLWSP/Husqvarna47
2.E.Bakss/K.StupelisNL/LVWSP/Zabel45
3.J.Hendrikss/E.MucenieksB/LVWSP/KTM42
4.S.Brauns/Dž.ČemberlensGB/GBWSP/Zabel34
5.Dž.Van Daele/T.SmenikssB/BWHT/Zabel34
6.V.Rozehnals /B.KēlinsCZ/CHVMC/Zabel28
30.M.Štelle/A.LintersLV/LVWSP/Zabel0

Finālbraucienos startēja 32 ekipāžas

Pasaules čempionāta kopvērtējums

VEkipāžaValstsMotociklsPunkti
1.B.Adriaensens/B.Van den BogārtsB/NLWSP/Husqvarna271
2.E.Bakss/K.StupelisNL/LVWSP/Zabel235
3.S.Brauns/Dž.ČemberlensGB/GBWSP/Zabel216
4.J.Hendrikss/E.MucenieksB/LVWSP/KTM212
5.V.Žiro/N.MusēFR/FRWHT/KTM184
6.D.Vilemsens/R.BakssNL/NLWSP/Zabel164

Izmantotie resursi:
Sidecar Motocross Racing - WorldWide